Büyükşehir'in Farkındalık Projesi Yüzleri Güldürdü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatlarıyla hazırlanan "Covid-19 Salgını Etkilerinin Azaltılması ve Farkındalık Oluşturma Projesi" dezavantajlı ailelerin yüzlerini güldürdü.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Göç İdaresi Şube Müdürlüğünün hazırladığı projelerden biri olan "Covid-19 Salgını Etkilerinin Azaltılması ve Farkındalık Oluşturma Projesi" Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından desteklendi. Desteklerle alınan 15 adet tekerlekli sandalyenin yanı sıra eğitim ve hijyen paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL AKÜLÜ SANDALYELERİN DAĞITIMINI YAPTI

Süleymaniye Mahallesinde  hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Göçmen Bilgilendirme ve Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen törende  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  GİZ-Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu tarafından desteklenen proje sayesinde alınan 15 adet akülü sandalyenin dağıtımını yaptı. Törene AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, ilgili daire başkanları ile şube müdürleri katıldı.

Başkan Beyazgül, ayrıca  hibe sayesinde sağlanan 1000 adet hijyen seti, 1000 adet eğitim seti, 2 adet termal kamera, 10 adet ateş ölçer, 10 adet ayaklı dezenfektan ve 10 adet ilaçlama pompasının ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılması talimatını verdi.

Desteklerinden dolayı GİZ-Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu temsilcilerine ve projeyi hazırlayarak destek alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi Göç İdaresi Şube Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür eden Başkan Beyazgül, "Göç İdaresi Şubesi kentimizde yürüttüğü çalışmalarda hiçbir ayrım yapmaksızın ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaktadır. Bizler bu gayretin mutluluğu içersindeyiz. Bizim bu gayretli çalışmalarımız uluslararası oluşumlarında dikkatini çekmiştir. Biz buna benzer çalışmaların sayısını artırmak için elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önceden yapılan araştırmalar ve tespitler neticesinde akülü sandalyeye ihtiyacı olduğu belirlenen isimleri akülü sandalyelerini teslim etti.

Akülü sandalyelerini Başkan Beyazgül'ün elinden alan ihtiyaç sahipleri, yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve projede emeği geçen uluslararası kuruluşlara ve Şanlıurfa'daki paydaşlarına teşekkür etti.

SANDALYESİ ÇALINAN VİRANŞEHİRLİ MERVE AKÜLÜ ARACINA KAVUŞTU

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden ve bundan 1 ay önce arabası evinin önünden çalınan Merve'de törenle yeni akülü aracına kavuştu.

Mutluluğu gözlerinden okunan Viranşehirli 8. Sınıf Öğrencisi Merve Erdem "Aracım 1 ay önce ilçede evimizin önünden çalındıktan sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Zeynel Abidin Beyazgül'ü aradım. Başkanımız ilk fırsatta bana yardımcı olacaklarını ifade etti. Bugün yapılan törende akülü arabama kavuştum. Başkanımız Beyazgül'den ve ekibinden Allah razı olsun" dedi.

Şanlıurfa'da Covid-19 salgınından etkilenebilecek dezavantajlı bireylere bakım, hijyen, sağlık hizmeti verilmesi ile sosyal izolasyonlarını sağlayarak salgından etkilenme riskini minimum düzeyde tutmayı amaçlayan projede, Covid-19 salgınının etkileri nedeniyle ortaya çıkacak sorunların azaltılmasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

QUDRA 2 PROGRAMI

Türkiye'de belediyelerin hizmet kapasitelerinin güçlendirilmesi, yerelde koordinasyonun ve sosyal uyumun desteklenmesi amacıyla Qudra 2 Programı işbirliğinde faaliyetler uygulanmaya başlanmıştır.  Program, Suriye Krizine Müdahale için Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu (MADAD), Alman Hükümeti ve İspanya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Kurumu tarafından finanse edilmektedir. Programın Türkiye’deki faaliyetleri Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile yürütülmektedir.

 

Eklenme Tarihi: 09.10.2020 15:40

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı