Bölgesel Kalkınma, Yatırım İşbirliği Forum Ve Fuarı Şanlıurfa’da Kapılarını Açtı

Türkiye’de kapılarını ilk kez Şanlıurfa’da açan “Bölgesel, Kalkınma, Yatırım, İşbirliği Forum ve Fuarı” kapılarını açtı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından organize edilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği Bölgesel Kalkınma Yatırım ve İşbirliği Forum ve Fuarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açıldı.

Başkan Beyazgül:”Şanlıurfa’ya yatırım için gelmekte geç kalmayın”

Programda Konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın tarım şehri olduğunu söyledi. Dünya’da her şeyin bir telefonun içine sığacağını ifade eden Başkan Beyazgül tarımın telefona, dijital dünyaya sığdırılamayacağının altını çizerek tarımın merkezi Şanlıurfa’dadır dedi. Yatırımcıları Şanlıurfa’ya yatırım yapmaya davet eden Başkan Beyazgül “ Şanlıurfa’ya gelmekte geç kalmayın” dedi.

Cevdet Yılmaz: “Şanlıurfa’ya yatırım yapan karşılığını mutlaka alır”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ise Göbeklitepe’den bu yana tarım ve gıdanın son derece önemli olduğunu özellikle de pandemi döneminde tarımın ve üretimin öneminin anlaşıldığını söyledi. Kültür ve turizm alanında da köklü bir geçmişe sahip olan Şanlıurfa’ya herkesin gelmesini isteyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, “Kültür turizmini daha da geliştirmeliyiz” dedi. Yılmaz: ”Şanlıurfa’ya yatırım yapan karşılığını mutlaka alır, burası yoksul kalacak, geri kalacak bir bölge değil, tarihte de olmamıştır gelecekte de olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Rifat Hisarcıklıoğlu:”Şanlıurfa’yı kalkındırmanın yolu birlik olmaktan geçiyor”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Göbeklitepe’nin keşfinin Şanlıurfa’ya yeni bir ivme kazandırdığını belirterek oda ve borsaların tanıtımda önemli bir yerinin olduğunu aktardı. Şanlıurfa’yı kalkındırmanın birlikten geçtiğini de belirten Hisarcıklıoğlu” El birliği, gönül birliği ve akıl birliğiyle harekete geçmemiz lazım” dedi.

ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya:” Urfa Fıstığı için lisanslı depolar kurmaya çalışıyoruz”

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da yüzde 55 olan sulama oranının üst sevilere çıkarılmasıyla tarım kapasitesinin artırılacağını vurguladı. Kaya, Urfa Fıstığı için lisanslı depoların kurulması noktasında çalışmalar yürüttüklerini bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

ŞUTSO Başkanı Peltek:” Uluslararası fuarlar açmaya devam edeceğiz”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek Türkiye’de kapılarını ilk kez Şanlıurfa’da açan “Bölgesel, Kalkınma, Yatırım, İşbirliği Forum ve Fuarı’nın Şanlıurfa’ya ve tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Şanlıurfa Vali Vekili İsmail Çetinkaya ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz de açılışta birer konuşma yaparak Şanlıurfa’nın tarımsal ve turizm zenginliklerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki Şanlıurfa Vali Vekili İsmail Çetinkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz açılış kurdelesini keserek fuarın açılışını gerçekleştirerek stantları gezdi.

Türkiye’de kapılarını ilk kez Şanlıurfa’da açan "Bölgesel Kalkınma Yatırım, İşbirliği Forum ve Fuarı" 4 Eylül'e kadar devam edecek.

 

Eklenme Tarihi: 03.09.2021 10:11

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı