Şanlıurfa, Bu Bahar Daha Da Yeşil Olacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden GAP Vadisi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

1. ve 2. etabı tamamlanan GAP Vadisi Projesi'nde bu kez 3. etap çalışmalarının yüzde 80'lik fiziki gerçekleştirmesi sağlandı.

Şanlıurfa tarihinin en büyük yeşil alan projesi olan GAP Vadisi Projesi'nde tüm etaplar, planlama dahilinde sürüyor. İçerisinde sosyal ve sportif alanların yanı sıra dinlenme ve mesire alanlarının yer alacağı GAP Vadisi Projesi'nde 1. ve 2. etaplar tamamlandı. Kısa bir süre sonra hizmete sunulacak 2. etap çalışmalarının ardından bu kez 3. etapta ise yüzde 80'lik fiziki gerçekleştirme sağlandı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ZAMANI İYİ VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE KULLANIYORUZ

GAP Vadisi 3. etap çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler alan Başkan Nihat Çiftçi, bölgede şu anda yeşil alan çalışmalarının yapıldığını söyledi. Amaçlarının Şanlıurfa'ya vizyonel çalışmalar kazandırmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "GAP Vadisi 3. etap çalışmalarında yüzde 80 fiziki gerçekleştirme sağladık. Şu anda Park ve Bahçeler Dairemiz de bitki ve ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

GAP 2 bitti, ağaçlandırması da tamamlandı ve yakın bir zamanda halkımızın hizmetine açılıyor. Diğer tüm etaplarımız da yapım aşamasında ve hızla ilerliyor. Şanlıurfa tarihinin en büyük yeşil alan çalışması yapılıyor.

Zamanı da iyi kullanarak doğru bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu alanlarımızda 2 milyon ağaç ve bitki türü dikimi de söz konusu. 2018'in son aylarında tüm etapları bitirerek projemizi kullanılır hale getiriyoruz.

Bu çalışmalar gelecekte Şanlıurfa'ya vizyon kazandıracaktır. Halkımız burada nefes alacak, eğlenecek, spor yapacak ve dinlenme alanı olarak kullanacaklar. Bu da yeni bir çekim merkezi demek. Her şey yolunda gidiyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.Başkan Çiftçi, alandaki temaslarının ardından şehrin diğer bölgelerinde devam eden çalışmaları incelemek üzere bölgeden ayrıldı.

 

Eklenme Tarihi: 12.01.2018 09:30

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı