Osmanlı Sancaklığından Cumhuriyet Tarihine Urfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 3. kez düzenlenecek olan ve bir çok ülkeden akademisyenin katılacağı '' 3.Uluslararası Osmanlı Sancağından Cumhuriyet Kentine Urfa Tarihi Sempozyumu'' 6-8 Nisan tarihleri

arasında yapılacak.Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, Şanlıurfa'nın en önemli süreçlerini kapsayan, Tanzimat Fermanı’nın ilanından Cumhuriyet Dönemi Urfa tarihine kadar olan, akademik sürecin görüşüleceği sempozyum bir çok yerli ve yabancı bilim insanının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Sempozyumda Tanzimat Fermanı’ndan Islahat Fermanı’na, I. Meşrutiyet’ten II. Meşrutiyet’e, I. Dünya Savaşı’ndan Milli Mücadele’ye ve genç Cumhuriyet’ten günümüze kadar Urfa’da görülen gelişmeler ele alınacak.

Eklenme Tarihi: 12.01.2018 11:32