Urfes Etkinlikleri Yeniden Planlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 5-6-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Urfa İsot Festivali'nde (URFES) yer alan eğlence, konser ve halay gösterimi bugün Batman’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Batman'da gerçekleştirilen terör eylemi dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Yaşanan üzücü hadisenin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yarın devam edecek olan Urfa İsot Festivali programları ile ilgili düzenlenmeye gidildi.Festivalde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Konseri, Sevcan Orhan Konseri ile İlyas Yalçıntaş Konseri iptal edildi.

Konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirerek yaşanan terör saldırısını kınayan Başkan Nihat Çiftçi, “Rabbim öncelikle ülkemizin birliğine, beraberliğine ve selametine hiç zarar getirmesin. Bilindiği gibi sabah ülke olarak çok üzücü bir olay ile uyandık.

Batman’da askerimize karşı bir terör eylemi gerçekleştirildi. Yaşanan bu hadiseyi lanetliyor ve kınıyoruz. Vefat eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar ihsan etmesini diliyoruz. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Terörün amacı o toplumu ve ülkeyi üzüntüye boğmaktır. Amaçları hayatı normal akışından çıkarmaktır. Yaşanan her türlü terör eylemini lanetliyoruz. Bu topraklar bu güne kardeşlikle selamet ile geldi ve böyle devam edecek” dedi

Meydana gelen terör olayı sebebi ile başlayan İsot Festivalindeki konser ve eğlence kısımlarını çıkardıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, “Festivalde halay ve konser kısımlarını Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Başkanlığımızın istişaresi ile çıkartmış bulunmaktayız.

İsot Festivalinde bulunan ortak kurumlarımız Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımız, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığımız, Ziraat Odası Başkanlığımız, Ticaret Borsası Başkanlığımız ile de bu konuyu görüşerek konserler ve halay bölümlerini iptal ettik. Diğer yarışmalarımız, kortej yürüyüşümüz ve yemek ikramlarımız aynı şekilde devam edecek.

Bunu kamuoyumuza bildirmek istedik. Tüm kurumlarımızın görüşleri alınarak ortak kararımız ile deklarede bulunuyoruz” diye konuşu.Etkinlik kapsamında Pazar saat 19.30’da Yavuz Seçkin Stund-up gösterisi, saat 20.00’de de Kıraç konseri yapılacak.

 

 

 

Eklenme Tarihi: 04.10.2018 16:16

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı