Şimdi Şanlıurfa İçin Kalkınma Vakti

Şanlıurfa'da alt ve üst yapının yanı sıra sosyal yaşama yönelik projeleri ile il genelinde büyük bir değişim ve dönüşümü hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Yerelden Kalkınma Modeli için 'Bismillah' diyor.

İşte tarımdan turizme, şehircilikten sanayiye kadar A'dan Z'ye Yerelde Kalkınma Modeli.

Büyükşehir Belediyesi, Yerelden Kalkınma Modeli ile Şanlıurfa'da yeni bir dönemi başlatıyor. Şehir merkezi ve tüm ilçelere alt ve üst yapının yanı sıra arıtma tesisleri, prestij caddeleri, katı atık tesisleri, spor kompleksleri, semt pazarları, havuzlar, kadın destek merkezleri ve nice ilk sayılacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, turizm, tarım, ticaret, sanayi, insan kaynakları, şehircilik ve doğal kaynaklar olmak üzere 7 başlık altında yine Şanlıurfa geleceğine ışık tutacak projeleri ile gündemi belirleyecek.

İşte Türkiye'de örnek belediyecilik anlayışını bir kez daha sergileyecek olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Yerelde Kalkınma Modeli:

1) TURİZM:

- Çarşılar sektörel bazda sınıflandırılacak.

- Sur içindeki evler fonksiyonlandırılacak ve sur içi turizme kazandırılacak

- Hanlar işler hale getirilecek ve fonksiyonlandırılacak

- Müzik, Gastronomi, Sıra Gecesi, Sur İçi UNESCO Dünya Kültür Mirasına konulması için çalışmalar başlatılacak

- Bozova'da Sahil Kent Projesi hazırlanacak

- Siverek'te Karacadağ Kayak Merkezi Projesi hazırlanacak ve yayla turizmi geliştirilecek

- Eyyübiye Karaali Bölgesinde jeotermal turizm merkezleri geliştirilecek

- Gastronomi, inanç, tarım, kültür ve turizm festival ve etkinlikleri yapılacak

- Tarihi alanlardaki mağaralar turizme kazandırılacak

2) TARIM:

- Gıda OSB'lerde fıstık, isot, Urfa tereyağı, peynir, durum buğdayı, Karacadağ pirinci, kırmızı mercimek gibi Urfa'ya özgü ürünler yaygınlaştırılarak markalaşması için destek olunacak

- Güneş enerjisine dayalı sera sistemi geliştirilecek

- Jeotermal sera alanları planlanacak

- Tarımsal ihtisas sanayi alanları oluşturulacak

- Lisanslı depoculuğun oluşturulması için destek sağlanacak

- Harran ve Akçakale ilçelerinde çoraklaşmayı önlemek amacıyla solucan gübresinin üretim ve kullanılması desteklenecek

- Yerel tohum çeşitlerinin korunarak kullanımının yaygınlaştırılmasına destek verilecek

3) TİCARET:

- İhtisas OSB'lerde üretilecek ürünler için Havaalanında Kargo Lojistik projeleri geliştirilecek

- Sektörel bazda ihtisas KSS'ler oluşturulacak ve geliştirilecek

4) SANAYİ:

- Gıda OSB ve Besi OSB'de alt yapılar hazırlanarak desteklenecek.

- Gıda OSB, Besi OSB ve Organize Sanayi bölgelerine ortak olunarak yatırımcılara gerekli destek sağlanacak

5) İNSAN KAYNAĞI :

-  Teknokent'e ortak olunarak yatırımcıların ihtiyaç duyduğu yazılımların markalaşma ve AR-GE çalışmalarına gerekli destek verilecek

- Sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda Akredite edilmiş Mesleki Eğitim Merkezinin açılmasına destek verilecek

6) ŞEHİRCİLİK:

- Yeni ekolojik şehir planlama alanları oluşturulacak

- Tarihi alanlarda bütüncül kentsel tasarımlar yapılacak

7) ENERJİ VE DOĞAL KAYNAKLAR:

- Memba su kaynakları tespit edilerek işler hale getirilecek

- Nahit, Bazalt, Peyzaj taşlarının mimaride ve çevre düzenlemelerinde kullanılması ve üretimi teşvik edilecek

- GES Projelerinin yaygınlaştırılması için gerekli planlamalar yapılacak

MODEL, YARIN KAMUOYUNA TANITILACAK

Büyükşehir Belediyesi, Yerelde Kalkınma Modeli'ni yarın kamuoyuna tanıtacak. 16 Ekim Salı günü saat 14.00'de Esentepe'de yer alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda düzenlenecek buluşmaya tüm şehir halkını davet eden Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın daha da hızlı bir şekilde sağlam temeller üzerinde kalkınabilmesi için planladığımız modelimizi tüm halkımıza tanıtacağız.

Bu anlamda tüm halkımızı yarın ki buluşmamıza davet ediyorum" dedi.

Eklenme Tarihi: 15.10.2018 14:20