Büyükşehir'den Bir Kültür Merkezi Daha

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Harran Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Açılışta Başkan Çiftçi, 13 ilçenin tümünde kültür merkezi kurulması için projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Merkez ve ilçelerde spor kompleksleri, kapalı semt pazarları, sosyal tesis ve mesire alanları yapan Büyükşehir Belediyesi, Siverek'te yaptığı Kültür Merkezi'nin ardından Harran'da 7 bin 715 metrekarelik alan üzerine yapmış olduğu Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışa Başkan Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, belediye meclis üyeleri, STK lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HARRAN ŞEHİR TASARIM PLANI YAPILIYOR

Açılıştaki konuşmasında Harran'ı el birliği ile bölgenin turizm merkezi haline getireceklerini söyleyen Başkanı Nihat Çiftçi, "Harran bilim, kültür, tarih ün salmış bir ilçemiz. 5 bin yıllık yerleşim ve  medeniyet tarihiyle marka bir ilçe haline gelmesini istiyoruz. Harran tarihi bir şehir ve bir kültür varlığı olarak sit alanından oluşmakta. İlçe belediyemiz ve kaymakamımızla birlikte Harran'ı koruma planı yapıldı. Daha sonra uygulamalı imar planı, şimdi şehir tasarım planı yapılıyor. Artık Harran'da hangi tesisin nerede yapılacağı izinleri alınmış ve planlamalar belirlenmiştir. Son bir yılda Harran'da Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çok projenin temeli atıldı. Bir kaç ay içerisinde de yaptığımız  tüm çalışmaların açılışlarını sırası ile yapacağız" dedi.

13 İLÇEMİZİN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ

Halkı için çalışan bir belediye olduklarını belirten Başkan Çiftçi, "Bu güzel ilçeyi hep birlikte yaptığımız çalışmalarla yeni bir döneme hazırlamış olacağız. Harran kırsalda  bir çok yol çalışması yaptık. Toplam yol olarak 486 kilometre yol ağı yaptık. 107 mahallemizi birbirine bağlayan bu yolda birinci kat asfalt yol yapımı son 3 yılda 243 kilometre yaptık. İkinci kat olarak 181 kilometre yapıldı. Stabilize olarak da 331 kilometre yol güzel ilçemiz Harran'a  yapıldı. AK belediyeler yapmış oldukları icraatlarla her zaman ön plandalar. Bizim Belediyeler olarak teşkilatlarımızla birlikte bir bütünlük içerisinde her zaman insanı mutlu etmek vardır. Halkımızın standardını yükselttiğimizde mutlu olan bir belediyeyiz. Halkı için çalışan bir belediyeyiz. 13 ilçemizde olduğu gibi Harran'da da çalışmalarımız halkın takdirini toplamış durumda. Beton yol uygulamamız da Harran'da da planlamaya alındı. İlçelerimiz hepsi bizim için değerlidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizin sorumluluğunu taşıyoruz" şeklinde konuştu.

HARRAN BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Kültür Merkezi'nin gençler için çok faydalı olacağına değinen Başkan Çiftçi, "Harran tarihi bir şehir olması sebebiyle çok önemli faaliyetlerin gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu şehrin gelişmesi kültür merkezlerinde yetişen gençlerimizle mümkündür. Harran'da kültürel faaliyetler, gençlik faaliyetleri ve şehir parklarının olması gerekiyor. Harran'da turizm otogarının, otoparkların, semt pazarlarının artık bu ilçeye hizmet vermesi gerekmektedir. Tarihimizin, ecdadımızın bize bırakmış olduğu bu kadim şehri el birliği ile yarınlara ve bölgenin parlayan yıldızı olarak geleceğe taşıyacağız. Bunu birlik ve beraberlik içinde yaptık ve yapıyoruz. Bizler doğru projeleri doğru zamanda yapma uğraşı içerisindeyiz. 800 bilim adamına ev sahipliği yapan bir Harran var. Buradaki eğitim alanlarında, dersliklerde, bilim atölyelerinde, çok amaçlı salonlarında birçok bilim, sanat ve kültür adamının yetişmesini istiyoruz. Biz çocuklarımıza doğru eğitimi verirsek onlar bu birikimi geleceğe taşıyabilecek noktaya gelebilirler. Bu merkezin yapılmasında emeği geçen Büyükşehir belediyemiz kadrolarındaki tüm ekibe teşekkür ediyorum. Kültür Merkezimizin Harran'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ve Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen de Büyükşehir kadrolarına ve Başkan Nihat Çiftçi'ye Kültür Merkezinin ilçeye kazandırılmasına vesile oldukları için teşekkür ettiler.

Açılışın ardından kültür Merkezi'ni inceleyen Başkan Çiftçi, ardından AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen ile beraber Harran Belediyesi Mesire Alanı'nın açılışını da gerçekleştirdiler.

 Ayrıca Harran Kültür Merkezi fuaye alanı, derslikler, atölyeler, çok amaçlı salonlar, otopark olmak üzere 1475 metrekarelik  kapalı alan 6240 metrekarelik  açık alandan oluşmaktadır.

                                     

Eklenme Tarihi: 02.11.2018 18:23

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı