Çocuklar Çevre Bilincini Büyükşehirle Öğreniyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı uzman ekipler tarafından merkez ve kırsaldaki okullarda çevre bilinci ve temizliğine yönelik eğitimler veriliyor.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okullarda başlattığı  Atık Pil ve Yağ Toplama kampanyası ile öğrencilere çevre bilincini aşılayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da çevre bilinci ve temizliği seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nda görevli mühendisler tarafından verilen eğitim seminerinde, daha yaşanılabilir bir çevre konusunda detaylı bilgilendirme yapılıyor. 

Ayrıca Çevre Koruma ekipleri gittikleri her okula verilen eğitimin daha kalıcı olması için de okullara boş atık yağ ve pil kutuları bırakılıyor. Doldurulan her atık yağ bidonuna karşılık okullara bir kova yağlı boya veriliyor.

Öte yandan okullara yönelik başka bir çalışma daha yapan Büyükşehir Belediyesi 'Büyükşehirle Okulum Daha Güzel' sloganıyla her hafta bir okulda boyama etkinliği düzenliyor. Bu etkinlikte talebi olan okullar ekiplerimiz tarafında gerekli kontrollerinin ardında okulun duvarlarına gerekli zemin çalışmasının ardından öğrencilerle birlikte duvarlara desen çalışması yapılıyor.

 

 

Eklenme Tarihi: 07.11.2018 12:02

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı