YENİ MİKRO KREDİ PROGRAMI İÇİN İMZALAR ATILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve CARE International Türkiye Temsilciliği arasında mikro kredi fon desteği ve işbirliği protokolü imzalandı.

Şanlıurfa'da kadınlara yönelik açtığı kadın destek merkezlerinin yanı sıra istihdam anlamında çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve CARE International mikro kredi fon desteği ve işbirliği protokolünü imzaladı. Şair Nabi Konferans Salonu'nda yapılan protokol imza törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, CARE International Türkiye Direktörü Abdülmalik Swaleh, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, CARE International Proje Müdürü Salah Hamwi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Karaer ve çok sayıda mikro krediden faydalanan bayanlar katıldı.

Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Büyükşehir Belediyemiz bir çok mikro kredi geliştirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız 6 bin 700 kadınımıza destek sağladı. Yüzde yüz olumlu geri dönüş sağlanıyor. Başarılı iş yeri uygulamaları ile biz Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak pencere açıyoruz ama asıl olan kadınlarımızın cesareti ve ayakları üzerinde durmaları. Kadınlarımız çok başarılı. Kadınımızın ayakta kalması ve güçlenmesi lazım" dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Türkiye’nin 2000’li yıllardan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetlerinde başlatılan ekonomik sosyal kalkınma anlamında büyük mesafe alındığını belirterek, 2000’li yılların Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.

Sosyal devlet anlayışının küreselleşme ile birlikte değiştiğini, insanların refahını artırmaya yönelik politikaların gereği ortaya çıkan mikro kredi  ve benzeri uygulamalar ile insanların kendi ayakları üzerinde duracağı iş imkanına kavuşmasının önemine değinen Vali Erin, Bakan Aksu döneminde hayata geçirilen ve Şanlıurfa’da da uygulanan projenin başarısına dikkat çekti.

Vali Erin, CARE International ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı gibi kuruluşların benzer uygulamalara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Hayırlı bir iş için Şanlıurfa’da bulunduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan İçişleri Eski

Bakanı Abdülkadir Aksu da, mikro kredi uygulamasının kadınların iş hayatına katılmasını sağlamak amacıyla başlatıldığını ve Türkiye’de de oldukça başarılı sonuçlar elde edilmeye başladığını görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Şanlıurfa’da 8 bin 767 kadının 30 milyon 551 bin Türk Lirası tutarında mikro krediden faydalandığını kaydeden Aksu, senet ve kefil kullanılmadan verilen mikro kredide bugüne kadar bir kuruş kayıp yaşanmadığını ifade etti. Aksu, “Amaç, insanımıza balık vermek değil, balık tutmayı öğretmekti. Bugün bu projemize CARE International’dan önemli bir destek geliyor. Bu destekten Şanlıurfalı kadınlarımızla birlikte Suriyeli kadınlarımız da istifade edecek” diye konuştu.

Şanlıurfalıların Suriyelilere karşı gösterdiği kardeşlikten dolayı teşekkür eden Aksu, “Şimdi belki birlikte çalışacak, birlikte şirketler kuracaksınız. Bu da sizin asaletinizi göstermektedir. Bu nedenle siz aziz Urfalı hemşerilerimi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinesinde uygulanan mikro krediden faydalanan kadınların görüş ve düşüncelerini de dile getirdiği tören, söz konusu protokolün imzalanması ve mikro krediye müracaat eden kadınlara çeklerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Eklenme Tarihi: 01.03.2019 15:37

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı