Başkan Çiftçi, Öğrencilerle Buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Deneme sınavı 612 okulda 3 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Gençlere yönelik eğitim desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Eğitim Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ortaokullarda deneme sınavı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, Eyyübiye ilçesindeki Bilim Orta Okulu'ndaki öğrencilere deneme kitapçıklarını dağıtarak tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere deneme kitapçıklarını dağıttıktan sonra açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Protokol çerçevesinde özellikle lisede okuyan öğrencilerimiz için deneme sınavları yaptırıyoruz. Bugün 612 ortaokulumuzda 43 bin gencimize aynı anda deneme sınavı kitapçıklarını dağıttık. Görev süremiz boyunca eğitimi her zaman önemsedik ve destek verdik. Türkiye'nin en genç iliyiz ve genç nüfusun eğitimli ve donanımlı olması gerekiyor. İstiyoruz ki çocuklarımız çok iyi liselerde eğitimlerini alsınlar. Bir nebze olsun İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü üzerindeki yükü yerel yönetimler olarak paylaşmak istedik" dedi.

 

Eklenme Tarihi: 05.03.2019 13:05

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı