Büyükşehir Belediyesi, Tenekeci Mahmut Güzelgöz’ü Unutmadı

Şanlıurfalı Halk Bilimcisi ve ünlü Gazelhan Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut) ölümünün 31. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Şanlıurfa’nın müzik anlamında önde gelenlerinden ve Şanlıurfa’nın yetiştirdiği değerlerinden olan Tenekeci Mahmut ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından unutulmadı.

Harran Kapı Aile Mezarlığında düzenlenen anma programına, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Süphi Çiçek, Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları, öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Konservatuar mensupları, Tenekeci Mahmut Güzelgöz Okulu yöneticileri ve öğrencileri ile ailesi katıldı.

Yoğun bir kalabalığın yaşandığı anma programında dualar okunarak kabrine karanfiller bırakıldı. Tenekeci Mahmut’un ölüm yıl dönümü münasebeti ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Konservatuar Şube Müdürlüğünde yapımı tamamlanan ‘Tenekeci Mahmut Güzelgöz’ salonunu açılışı gerçekleşti.

Eklenme Tarihi: 07.03.2019 11:48