Başkan Çiftçi, Siverek Vadi Parkı İnceledi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile Siverek'te yapımı devam eden Selimpınar Vadisi’nde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa merkezde GAP Vadisi Projesi ile Türkiye'nin en büyük yeşil alan atağını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede de yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi daha sonra  Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, meclis üyeleri, daire başkanları ile beraber  Siverek'te  bin 210 dönüm üzerine yapılan ve yapımı devam eden Selimpınar Vadisi’nde incelemelerde bulunarak açıklamada bulundu.

Açıklamasında Başkan Çiftçi, "Projenin planlanması mülkiyetin çözümü ve neticelendirilmesi önemliydi. İçerisinde sosyal alanları, spor alanları, dinlenme alanları olan mesire alanı mantığı ile planlanmış ve ağaç dikimine geçildi. Yeşil alan artışı önemli. 240 dönümlük bir yeşil alanı tarihi Siverek'e 690 dönümü Siverek Belediyesi eklemiş. Başta Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz olmak üzere emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Siverek halkına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başkan Çiftçi'ye teşekkür eden Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz da, "İmar revizyon çalışmaları sırasında buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesi hususunda ve her ilçeye yaptığınız parkların bir benzeri olarak vadimizin 140 bin metrekarelik ilk etabının tamamlanması için verdiği katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye Siverek halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 09.03.2019 16:21

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı