Başkan Çiftçi: Şanlıurfa, Uluslararası Yarışan Bir Şehir Olacak

Şanlıurfa’nın turizm potansiyellerini değerlendirmek amacıyla kamu ve özel sektör işbirliğinde kurulan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı SadrettinKarahocagil, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ile şirketin kurucuları arasında yer alan kamu kuruluşu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’nin gerçekleştireceği bazı projeler hakkında basına bilgi veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın turizminin geliştirilmesine ve devasa turizm potansiyelinin değerlendirilmesine katkı sunması amacıyla kurulan şirketin hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi dolaysıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, şehrin turizm potansiyellerini değerlendirmeye yönelik kurulan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Anonim Şirketi’nin hayırlı olmasını diledi.

Şirket kuruluşunun tamamlandığını ve genel müdür atamasının yapıldığını hatırlatan Başkan Çiftçi, “Şimdi şehrimizi tanıtmak, 2019 Göbeklitepe Yılı münasebetiyle ulusal ve uluslararası ölçekte kentimizi tanıtmak için faaliyetlere başlıyoruz. Yıl boyu gerçekleştireceğimiz faaliyetler takvimlendirildi. Bu faaliyetlerle, Şanlıurfa’yı bir marka şehir yapma yönünde önemli bir adım olacağına, toplantıda alacağımız kararlar ile Şanlıurfa’nın uluslararası anlamda yarışan bir şehir olacağına inanıyorum” diye konuştu.

2019 Göbeklitepe Yılı ile birlikte kamuoyunun merakla beklediği faaliyetlerin tüm hazırlıklarının tamamlandığını, sempozyumlar, şölenler, geziler ve benzeri etkinliklerle Şanlıurfa’nın en iyi şekilde tanıtılacağını söyledi. 

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Anonum Şirketi’nin Nisan ayında başyayacak ve yılsonuna kadar devam edecek etkinlikleri, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Eklenme Tarihi: 15.03.2019 12:07

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı