Büyükşehir 'Sıfır Atık'da Kararlı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Sıfır Atık projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul ve liselerde düzenlenen eğitim seminerine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca okullarda çevre bilinci eğitimleri devam ediyor. Şanlıurfa'nın merkez ve ilçelerinde eğitim seminerlerini sürdüren Çevre Koruma Şube Müdürlüğü bu kez Başkan Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi'nin de katılımıyla 2002 Vakıflar İlkokulu ve Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde seminer düzenledi. Seminerde konuşan Sema Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olduk. Sıfır atık anlamında bilinçlenmenize katkıda bulunduk. Mümkün olduğunca çevre bilincine katkıda bulunmaya çalıştık. Endüstrinin gelişmesi ve modernleşmeyle birlikte çevremizi daha çok kirletir olduk. Bizler gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak zorundayız. Onun için çok bilinçli ve hassas olmalıyız" dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Kırmızı da, "Yaklaşık 15 bin öğrenciye Sıfır Atık Projesini anlattık.Bu eğitimler tek başına yeterli değil. Beraber çalışırsak duyarlılık gösterirsek geri dönüşümü daha kalıcı olur" diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 22.03.2019 14:37

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı