Başkan Beyazgül'ün Adresi Bu Kez Hilvan Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2020 Hizmet Planlama Koordinasyon Toplantıları Hilvan İlçesi ile devam etti.

Toplantıda Başkan Beyazgül, "Şanlıurfa’da bir başarı varsa; bu bütün ilçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve bürokratlarımızla beraber aldığımız bir başarıdır” dedi.

Sosyal belediyecilik ilkesiyle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Beyazgül başkanlığında gerçekleştirdiği 2020 hizmet planlama koordinasyon toplantıları Hilvan İlçesiyle devam etti. Hilvan’da 2020 yılına dair yapılacak olan projeler masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığında gerçekleşen hizmet planlama koordinasyon toplantısına Büyükşehir üst yönetimi, Daire Başkanları, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, Belediye Meclis Üyeleri ve Hilvan Belediyesi üst yönetimi ile birim amirleri katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL: HİLVAN İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Toplantıda konuşan Başkan Beyazgül, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu toplantı beşinci ilçe toplantımız, ama şunu ifade edebilirim ki; her bir toplantımızdan sonra arkadaşlarımızda ifade ediyorlar, bu toplantı konseptinin çok yararlı olduğunu dile getirdiler. Bu toplantıda, daha önce Aslan Ali Bayık başkanımızın ifade ettiği gibi, Şanlıurfa’da üst yönetim olarak pazartesi ve salı günleri, Hilvan’dan geliyordu. Sizin de görüşlerinizi ve düşüncelerinizi alaraktan Şanlıurfa’da ortak çalışma masası etrafında toplanıyordu. Ancak bütün bu çalışmaları aldık, kendi bürokratlarımızdan brifingleri aldık belediye başkanlarımız kendi iç sistemlerini daha iyi tanıdı. Bürokratlarımız kendi koordinasyonunu çok daha iyi sağladıktan sonra bir de işin yerine gidelim orda ki bürokratları ve meclis üyelerimizin düşüncelerini alalım, belediye başkanımızın çalışmalarını görelim dedik. Buradan doğrudan doğruya sorulara muhatap olana hem Hilvan’da ki bürokratlarımız hem Şanlıurfa’da ki bürokratlarımız bunların cevabını verecekler, eğer bir konu devamında bir çalışma icap ediyorsa, bu defa da eşleştirme yapacağız, diyeceğiz ki sen şu arkadaşımızla şunu takip et diyeceğiz bu şekilde bu çalışmaların devamını ve sonuç almasını sağlayacağız. Bugüne kadar sonuç aldık mı, evet Şanlıurfa’da bir başarı varsa bu bütün ilçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve bürokratlarımızla beraber aldığımız bir başarıdır. Geldiğimiz gibi kolları sıvadık. 3 ay, 10 ay, 6 ay zaman lazım bir süre verin bütçe böyle, ekonomi böyle demedik. Gelir gelmez bütün ilçe belediye başkanlarımız çalışmalarını getirdiler. Olması gerekenlerin hepsini yerine getirdik. Buraya geldikten sonra hemen kütüphanemizin temelini beraber attık. Yollarımız konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa’ya baktığımız zaman da uzun süre Şanlıurfa’nın çözülmeyen problemi kale arkasında ki 300 konutun yıkımını yaptık. Kızılkoyun’da 35 tane  konutun yıkımını yaptık, üst geçitlerimizi yapıyoruz, eksik kalan projelerimizi tamamlıyoruz.  Bize gelen yansımalar şöyle; 9 ayda nerdeyse 5 yıllık bir belediye başkanlık döneminde yapılan işler kadar veya ona yakın işler yapıyoruz. Bugün bu çalışmalarımız daha verimli hale gelecek. Bu çalışmalarımızın inşallah devamını da getireceğiz. Bu eşleştirmeler takipten sonra aynı konseptle yeni toplantı yapacağız. Veya daha dar toplantılarla ilgili birimleri bir araya getirebiliriz, bunun devamını artık başkanlarımızla görüşeceğiz kararımızı vereceğiz” diye konuştu.

BAYIK: İLÇEMİZE YÖNELİK PROJELERİ GÖRÜŞTÜK

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, “Bugün büyükşehir belediye başkanımız ekibiyle beraber Hilvan Belediyemize geldiler. Diğer ilçelerde yaptığı görüşmeler gibi, burada büyükşehir belediye başkanımız, genel sekreterimiz, genel sekreter yardımcılarımız, daire başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimizle beraber burada karşılıklı oturup Hilvan’ımızın sorunları, yapılacak  projeler ve yapılması gereken projeler konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Bu toplantıyı 2019 yılından sonra daha önce Şanlıurfa’da haftanın belli bir gününde yine Büyükşehir Belediyesinde toplantı yapıyorduk. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bu çalışmayı yeni başlattı. Bu çalışmanın yararlı ve hayırlı olacağına inanıyorum. Çünkü sayın cumhurbaşkanımızın da her konuşmasında söylediği gibi, bazı konular masa başında çözülmüyor, bunları gidip gerekirse ilçelerimizden mahallerimize, sokaklarımızda yerinde görüp, bazı konuları yerinde değerlendirmek lazım. Yerinde değerlendirme yapılmadığı zaman, söylemlere göre yapılan konulardan sonrada bazen yanlış projeler oluşuyor ve verilen o emekler ve paralar boşuna gidiyor. Yine Türkiye’nin  her tarafında olduğu gibi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz ilçe belediyelerimizle büyük bir başarı elde etmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Türkiye’de yapılan anketlerde değerlendirmelerde 6. olmuştur. Bundan dolayı bu 6. olmamızda emeği geçen  bütün yöneticilerimize ve çalışan arkadaşlarımıza özellikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımızın güzel çalışmalarından dolayı kendisine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine Hilvan’a bu toplantıyı düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Öte yandan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ı makamında ziyaret eden Başkan Beyazgül, “Bugün Hilvan Belediyemizdeyiz. Hilvan Belediye Başkanımızla birlikte ekibiyle ve bizim kendi ekibimiz, daire başkanlarımız ve meclis üyelerimiz karşılıklı olarak oturduk, Hilvan’ımızın meselelerini masaya yatırdık. Ama daha öncesinde de belediye başkanımız haftalık olarak üst yönetim toplantılarına gelirdi beraber olurduk. Bu ara Hilvan’ımızın bir çok yolları yapıldı, buraya bir kütüphane yapmaya başladık ve yapımı devam ediyor, beton yollarımız devam ediyor. Aslan Ali bey kendisi de büyük bir  gayret ve çaba içerisinde Hilvan için önemli çalışmalar yapmışlar ve yapmaya devam ediyorlar. Fakat bugün ki toplantımız daha fazlasını, daha iyisini, daha güzelini nasıl yapabiliriz,  2020 yılını nasıl daha güzel programlarız çalışmasıydı. Meclis üyelerimiz kendileri sözler alarak taleplerini belirttiler, daha öncede taleplerini yazı olarak ifade etmişlerdi. Bu yaptığımız  toplantının beşincisi, bu toplantıdan sonra tekrar bir toplantı daha yapacağız. Periyodik olarak bu toplantılarımız devam edecek. Ve aldığımız mesafeleri, aşamaları birlikte göreceğiz nasip olursa. Bu arada ilçe başkanımızda kendisi sahada çalışıyorlar ve böyle bir uyum içerisinde tek bir belediye gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Eklenme Tarihi: 07.01.2020 11:05

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı