Mukim Tahir Sanatı İle Anıldı

gerçekleştirildi.

1946 yılında vefat eden Şanlıurfa’nın yetiştirmiş olduğu en ünlü ses sanatkârlarından biri olan Mukim Tahir Türk müziğine önemli katkılarda bulunmuş kendine has okuma tavrı ile bir ekoldü.

Türk Müzik tarihine damga vuran Şanlıurfa’nın değeri olan Mukim Tahir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Mukim Tahir’i Anma Konseri' ile yad edildi.

Gecede Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından Mukim Tahir’in yorumladığı türküler, şiirler okunurken gelen konuklara müzik dolu bir gece yaşatıldı.

Düzenlenen konseri yöneten Türkiye Halk Müziği Koro Şefi Zafer Gündoğdu, “Şanlıurfa’da bulunmaktan çok büyük gurur duyuyoruz. Böyle bir ilin türkülerini, hoyratlarını ve müziğini seslendirmekten onur duyuyoruz. Davetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 24.01.2020 15:57