FRIT Hibe Programı Heyeti Şanlıurfa’da

Suruç kanalizasyon-yağmursuyu, Birecik atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon projeleri için onaylanan FRIT hibe programı heyeti Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Program olan FRIT Hibe programı kapsamında yapılması planlanan Suruç İlçesi kanalizasyon-yağmursuyu (22.18 milyon Euro), Birecik İlçesi atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon (8.28 milyon Euro) projeleri için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulunan heyette; Fransa Kalkınma Ajansı AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, Danışman Stephane Letortu, AFD Ankara Şube Koordinatörü Maxime Lebovic ve Fransız Büyükelçiliği Genel Sekreteri Feridun Urani yer aldılar.

ŞUSKİ ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’ü, Başkan Vekili Faruk Bayuk temsil etti. Ayrıca toplantıya Genel Sekreter Mahmut Kırıçkı ve ŞUSKİ Genel Müdürü M.Emin Özçınar, Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Said Güllüoğlu katıldılar.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak Şanlıurfa’nın tümünde geleceği esas alarak yapılan planlı ve programlı kalıcı projeler sayesinde hem içme suyu hem de kanalizasyon anlamında birçok tesis ve hizmetle çalışmalar hayata geçiriliyor. Suruç ve Birecik ilçelerimizin alt yapı anlamında ileriye yönelik yaklaşık 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan bu hibe projesi sayesinde sağlıklı ve çevreye duyarlı bir alt yapı sistemine geçilecektir.

Toplantı sonrası açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Faruk Bayuk; “Bugün Fransa heyeti Belediyemizi ziyaret ettiler. Daha önce belediyemizin müracaat etmiş olduğu hibe programları ve projelerle ilgili destek verdiler. Ben bu konuda destekleri ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerine Şanlıurfa şehrimizi ve Belediyemizin çalışmalarını anlattık” dedi.

ŞUSKİ Genel Müdürü M.Emin Özçınar; “Bugün Şanlıurfa’lı hemşerilerimize güzel bir haber vereceğiz, dört projemizden iki tanesi, FRIT programı kapsamında kabul gördü. Birincisi Suruç İlçesi kanalizasyon-yağmursuyu drenajı (22.18 milyon Euro) ile ilgili diğeri de Birecik İlçesi atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon (8.28 milyon Euro) projeleri onaylandı. Toplam maliyetleri 30 Milyon Euro’luk yatırımı bugün itibari ile onaylanıyor. En kısa sürede ihalesi yapılacaktır. Böylelikle Suruç ve Birecik ilçelerimize güzel bir yatırım gerçekleştiriliyor. Bunların dışında da Viranşehir ve Suruç ilçelerimiz ile ilgili içme suyu projelerimiz taleplerimizi ilettik. Ayrıca 60 Milyon Euro’luk başka bir FRIT hibe programı başvurusu için teknik ekibimiz müracaat edecek, inşallah Allah kısmet ederse Şanlıurfa’mıza güzel yatırımların gelmesi devam edecektir. Bu anlamda FRIT heyeti ve Fransız kalkınma ajansı heyetine teşekkür ediyoruz” dedi.

Fransa Kalkınma Ajansı AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech ise; Şanlıurfa’ya geldikleri için memnun olduklarını ev sahipliğinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederek, Şanlıurfa’da yapılması planlanan alt yapı projeleri ile ilgili kendileri ile görüşme sağladıkları için mutlu olduklarını ayrıca, kalkınma ajansı ve Avrupa birliği olarak bu bölgelere finansman olarak yatırım yapacaklarından dolayı sevindiklerini belirtti.

   

Eklenme Tarihi: 28.01.2020 15:36

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı