Büyükşehir, Misafirperverliğini Uluslararası Kuruluşlara Anlattı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli göçmenlere yönelik yapılan yardımları uluslararası kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarına aktardı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 'Suriyeli göçmenler yönelik yapılan çalışmaları' içeren önerge sonrası Ulusal Ve Uluslararası Birleşmiş Milletler Kuruluşları ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek Şanlıurfa'da yapılan çalışmaları ele aldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Velili Ahmet Kaytan Başkanlığında yapılan Göç Yönetimi Alanında İşbirliği Toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediye Meclisi Göç ve Mülteci İhtisas Komisyonu Başkanı Ahmet Haşim İnan ve komisyon üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Göç İşleri Şube Müdürü İbrahim Karatüme, Ulusal ve Uluslararası Birleşmiş Milletler Kuruluşları ile STK Temsilcileri katıldı.

Toplantıda Suriyeli göçmenlere yönelik yardımda bulunan kuruluşlar saha çalışmalarını sunumlar halinde aktararak Büyükşehir Belediyesinden beklenti ve önerilerini dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi de ilgili kuruluşlara bugüne kadar yapılan saha çalışmaları ile sosyal hayata entegrasyonu sağlayan eğitim ve kurslar hakkında bilgiler verdi. Toplantı soru-cevap görüşmelerinin tamamlanması ile sona erdi.

   

Eklenme Tarihi: 06.02.2020 14:06

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı