15 Temmuz Demokrasi Günü Nedeniyle Basın Açıklaması Yapıldı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Şanlıurfa Valiliğinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 15 Temmuz’un milli iradeye

kastedenlere karşı halkın şanlı bir direnişinin ismi olduğunun altını çizdi. 

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ile basın mensupları katıldı.
Toplantıda basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Beyazgül, “Bugün 15 Temmuz. 15 Temmuz, milli iradeye kastedenlere karşı Şanlı bir direnişin ismidir. 15 Temmuz; Cumhurbaşkanımızın, gecenin karanlığını delip geçen kararlı sesine, Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Cesur Şanlıurfalıların ikinci bir emre kadar meydanları terk etmemesinin adıdır, tarihidir. O en uzun gecede, 11 Nisan Kurtuluş ruhu yeniden canlandı üzerimize doğdu ve gecenin sabahına  kadar devam etti. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizin 4. Sene-i devriyesidir. O en karanlık gecede ölümü bile korkutan yiğit evlatlarımızı, şehitlerimizi oldu ve şehitlerimizi bugün  tekrar rahmetle anıyorum, Gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutacak ve gelecek nesillere aktaracağız neden çünkü bu milli iradenin şahlanışıdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Ve o terör saldırısı o gece elde ettiğimiz muhteşem zaferle püskürtülmüş oldu, ülke bölünmek isteniyordu, parçalanmak isteniyordu milli iradeye el konulmak isteniyordu milletimizin kararlı tutumu bunu önledi. Ve bu tip tevesühlere karşı  da cesaretleri kırmış olduk. Tekrar 15 Temmuz demokrasi zaferimiz kutlu olsun.” Şeklinde konuştu. 

Vali Abdullah Erin ise, “Şanlı bir tarihe ve geçmişe sahip olmak, elbette millet olarak övünülecek bir durum. Dünya milletleri arasında da en fazla övünülecek milletlerin başındayız. Ama şanlı bir tarihe sahip olmak, tek başına yeterli değil. Bu tarihten ders almak, hafızalarda canlı tutmak, gelecek nesillere bunu aktararak tarih şuurunu ve bilincini yüksek tutmak zorundayız. 
15 Temmuz, hepimizin bildiği üzere milletimizle, devletimizle, birliğimiz ve beraberliğimizle, bayrağımızla sorunu olan terör örgütlerinin ve daha önemlisi onların arkasında duran destekçilerinin, onları yetiştirip, donatanların ortaya koyduğu bir darbe teşebbüsüydü. Bu topraklar üzerinde milletimizin, mazlum milletlere liderlik edecek sıfatına zarar vermek isteyenlerin bitmek tükenmek bilmeyen hesaplarının bir neticesiydi. Bu hesaplar, fitne ve fesatlar dün olduğu gibi bugün de yarın da olmaya devam edecektir. 15 Temmuz’u hafızalarımızda canlı tutarken, bunu genç nesillere iyi aktarmak ve anlatmak gerekiyor ki, bir daha bu tür belalar, sıkıntılarla milletimiz karşı karşıya kalmasın. Konuşmasında, Merhum Bosna Hersek Lideri Aliya İzzetbegoviç’in, Srebrenitsa katliamından sonra dile getirdiği “Size çok zulmettiler. Savaş bitti, zalimleri affedip etmemekte serbestsiniz. Ama gerçekleştirilen soykırımı hafızalarınızda ebediyen canlı tutmak zorundasınız. Çünkü unuttuğunuz soykırım tekrarlanır.” sözünü hatırlatan Vali Erin, “Bizlerin de 15 Temmuz’u bu anlamda iyi anlamak, iyi anlatmak ve gelecek nesillere de aktarmak zorunda olduğumuzu bir kez daha aktarmak istiyorum. O gece bütün kesimleri, mezhep, meşrep, etnik yapı gözetmeksizin herkesin, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin etrafında kenetlendiği ve dışarıdan desteklenen darbe teşebbüsünün haberini bekleyen zalimlerin heveslerinin kursaklarında bırakıldığı bir geceyi hep birlikte yaşadık.  O gece hayatını kaybederek şehadet mertebesine ulaşan 251 kardeşimiz ve 2 binden fazla gazimiz var. O şehitlerimizin hepsini rahmet ve minnetle anıyor, mekânlarının cennet olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyoruz. Gazilerimize de sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Eklenme Tarihi: 15.07.2020 15:36

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı