11 NİSAN 11 KM KURTULUŞ KOŞUSU

Kayıtlar sadece internet sitemizden yapılabilmektedir. 09 Nisan 2016 tarihinde saat 17.00´ a kadardır 09.04.2016´ saat 17.00 dan sonra koşu listeleri hazırlanıp çiplere yükleme yapılacağı için bu tarihten sonra internetten veya başka bir yöntemle başvuru

11 NİSAN 11 KM KURTULUŞ KOŞUSU

Yarış Tarihi
10.04.2016 Pazar

Başvuru Tarihleri
09 Nisan 2016 tarihlerinde saat 17.00´ a kadardır.
Kayıt
Kayıtlar sadece internet sitemizden yapılabilmektedir.  09 Nisan 2016 tarihinde saat 17.00´ a kadardır 09.04.2016´ saat 17.00 dan sonra koşu listeleri hazırlanıp çiplere yükleme yapılacağı için bu tarihten sonra internetten veya başka bir yöntemle başvuru kabul edilmeyecektir.

Kontenjanlarımız dolduğu takdirde kayıtlarımız erken kapatılacaktır!

Kayıt Onayı
Kayıtlar www.sanliurfa.bel.tr  ücretsiz olarak yapılacaktır.Ücretsiz katılımcılarımız kayıt onaylarını ve göğüs numaralarını internet sitemizde online kayıt bölümünde linki bulunan Kayıt Sorgulama sayfasından TC kimlik numaraları ile öğrenilebilir!
onaylarını ve göğüs numaralarını öğrenebilirler.

Kayıt Değişikliği/Sorular
Kayıt değişikliği ile ilgili detaylı bilgi ve yarış ile ilgili sorularınız için Şanlıurfa Atletizm İl Temsilcisi Murat TOKUCU´ya aşağıdaki irtibat bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Telefon  :0 542 555 45 91
E-Mail     : murattokucu@hotmail.com

Yaş Sınırı
11 Km Kurtuluş Koşusuna 1998 ve öncesi doğumlu, yeterli antrenman koşullarına sahip Bay ve Bayan koşucular katılabilir.5 Km Halk Koşusu ve yürüyüşüne yaş sınırına bakılmaksızın sağlık problemi olmayan herkes katılabilr.

Mesuliyet ve Sigorta
Maratona katılımda mesuliyet katılımcılara aittir. Organizatör firma, Maratonu gerçekleştiren kuruluş ve Şanlıurfa şehri her türlü mesuliyetten muaftır. Buna kazalar, çalınan kıyafet ya da başka araç / gereçler de dâhildir. Spor alanında tıbbi kontrol özellikle tavsiye edilmektedir. Katılım belgelerinin ulaşmasıyla tüm katılımcılar, kendilerinin ve ekip arkadaşlarının koşuya katılmalarında herhangi bir sağlık engelinin bulunmadığını kabul ederler.

Diskalifikasyon
Göğüs numarasının ve çipinin başka kişilere devredilmesi, diskalifiye nedenidir.
Yarış güzergâhından çıkılması veya güzergâhın değiştirilmesi yarışmacının diskalifiye edilmesine neden olur.
Resmi yarışmacı numarasının değiştirilmesi diskalifiye nedenidir.
Sınıflandırma
11 KM Kurtuluş Koşusu Sınıflandırması Genel klasman  18 yaş ve üzeri yaş katagorileri  E/K 35-44 , E/K 45-54, E/K 55-64, E/K 65 yaş üzeri kategorilerine göre değerlendirme yapılacaktır.

5 km Yaş kategorisinde tasnif yapılmayacaktır.

Yarış kuralları
"2. Şanlıurfa 11 Nisan 11 Km Kurtuluş Koşusu  "IAAF´´ kuralları çerçevesinde gerçekleşecektir.

Yarış ve Güzergâh Kontrolü
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından ve güzergâhta/bitiş noktasında yer alan Resmi Hakemler ve Tasnif ekibi tarafından gerçekleştirilecektir.

Numara ve Çanta Dağıtımı
Katılımcılar yarış evraklarını alabilmek için kimlik ibraz etmek zorundadır. Kendisi gelemeyecek katılımcılarımız adına arkadaşları evraklarını teslim alamazlar.
Koşu öncesi Cumartesi günü gerçekleşecektir.
Katılımcılara göğüs numarası ile çanta ve ölçüm çipi verilmektedir.
Maraton ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır.

Not: Göğüs numarası ve evraklarını teslim alamamış sporcularımız başlangıç noktasında kurulacak standımızdan saat 08.30 a kadar malzemelerini kimlikleriyle teslim alabilirler.

Göğüs Numarası
Göğüs numarası 4 adet çengelli iğne ile teslim edilecektir.
Göğüs numarası değiştirilmeksizin ve iyi görülecek şekilde koşu t-shirt´ ün göğüs bölümüne tutturulmalıdır. Göğüs numarası bir başkasına devredilemez.
Resmi yarışmacı numarasının değiştirilmesi diskalifiye nedenidir.
Göğüs numarası kontrolü güzergâhta ve bitiş noktasında Resmi Hakemler tarafından yapılacaktır.
Ölçüm Çipi
09.04.2016 tarihinde düzenlenecek olan Teknik toplantıyla  göğüs numarası  ile aynı numarada olan bir adet ölçüm çipi verilir. Çip ayakkabı bağına bağlanmalıdır. Çipi olmayan yarışmacının derecesi ölçülemez.

Başlangıç Noktası
Balıklıgöl Civarı /Şanlıurfa

Başlangıç Dizilişi
Her koşu başlangıcından 15 dakika önce koşucular nizami göğüs numaraları ile başlama noktasındaki yerlerini alacaklardır.

Başlangıç saatler
08:45  Bisekletçiler
08:50 Tekerlekli Sandalyeli Engelliler Startı
09:00 11 KM Startı
09:10 5 KM Halk Koşusu ve Yürüyüşü Startı

Güzergâh
11 KM Kurtuluş Koşusu güzergahı Balıklı gölden başlayıp haşimiye meydanı divan yolu caddesi büyükşehir belediyesi önü  Maliye (Defterdarlık ) önü cumhuriyet caddesi oto alım satım uçak savar kavşağından Viranşehir güzergana doğru çevre yolu kavşağından geri dönerek abideden Atatürk bulvarına topçu meydanından geçerek Millet hanı önünde Samsat kapısından mezarlık arasından geçerek lekler caddesi şehir müzesi önünden geçip Şanlıurfa Kalesi eteklerinden Balıklıgöl havzasında finish  Yapılacaktır.

5 Km Halk Koşusu ve Yürüyüşü güzergahı Balıklı gölden başlayıp haşimiye meydanı divan yolu caddesi asfalt caddesinden Samsat kapısından mezarlık arasından geçerek lekler caddesi şehir müzesi önünden geçip Şanlıurfa Kalesi eteklerinden Balıklıgöl havzasında finish yapılacaktır.

Güzergah Haritası ( Eğim tablolu )

Detaylı bilgiler.
Güzergâh Hizmetleri
Toplam 6 ihtiyaç noktasının bulunacağı güzergâhta 3.km den itibaren her 2,5.km´de ihtiyaç noktaları olacaktır. Koşu güzergâhında tıbbi hizmet sağlanacaktır.
Bitiş Noktası
Balıklıgöl civarı / Şanlıurfa

Bitiş noktasının kapanması
Bütün yarışlar için bitiş noktasının kapanış saati 11.00´dir. Saat 12.00´ten sonra trafik açılır, halen parkurda bulunan koşucular kaldırımdan koşmaya devam edebilirler fakat tasnifleri yapılmamaktadır

Bitiş Noktası Hizmetleri
Meyve, içecek, tuvalet, giyinme kabinleri ve kıyafet torbalarını teslim alma hizmetleri bitiş noktasında sağlanacaktır. Tıbbi hizmet sağlanacaktır. Ödül töreni yapılacaktır.

Toplama Aracı
Son koşucunun arkasından ilerler.

Tasnif
Champion Chip´in tek kullanımlık çipleri ile net zaman ölçümü yapılacaktır. Yarışta, katılımcılara teknik toplantıda dağıtılacak olan tek kullanımlık çip geçerli olacaktır. Katılımcıların kendilerine ait çip kullanılamaz. Çip ayak bileğine ya da ayakkabıya takılmalıdır aksi takdirde tasnif mümkün olmayacaktır.  Geçerli bir tasnif gerçekleşebilmesi için koşucuların başlangıç noktası, dönüş noktalarında ve bitiş noktasında bulunan halılar üzerinden geçmeleri gerekiyor. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan teknik toplantıda  verilecektir. Göğüs numaraları buruşturulmamalı, katlanmamalı ve yerleri belirlenmiş noktalardan toplu iğne ile göğüs hizasında tutturulmalıdır. Göğüs numaraları bir başka koşucu ile değiştirilemez ve başkasına devredilemez.

Sonuç listeleri
Sonuçlar İnternette 11.04.2016 Pazartesi tarihinden itibaren www.sanliurfa.bel.tr ve www.kosuyoruz.biz sitesinde açıklanacaktır.

Katılımcılara sunulacak Hizmetler
11 km kurtuluş koşusunu bitiren herkese madalya
T-Shirt
Maraton Çantası
Koşu güzergâhında ihtiyaç noktaları, su
Güzergâh boyunca ve bitiş noktasında sağlık hizmetleri
Tek kullanımlık çiplerle tasnif
Bitiş noktasında meyve ve içecek

Ödüller
Genel Tasnif  18 Yaş ve Üzeri
Birinciye   1 000 TL    Kupa    Madalya
İkinciye     750 TL      Kupa    Madalya
Üçüncüye 500 TL      Kupa    Madalya
Bay Bayan Yaş Kategorileri Ödülleri
35-44  Yaş     Birinciye  300 TL  Kupa Madalya
45-54 Yaş       İkinciye    250 TL Kupa Madalya
55-64 Yaş       Üçüncüye 200 TL Kupa Madalya

Yürüyüşçüler
Yürüyüşçüler özel bir değerlendirmeye tabi tutulmaksızın katılabilirler. Nordic Walking´e izin verilmemektedir.

Sağlık Hizmetleri
Tüm güzergâh boyunca ve bitiş noktasında sağlık hizmetleri bulunacaktır.

Sağlıkla İlgili Öneriler
Yarış öncesi muayene olunuz. Solunum yolları ve kalp hastalıkları olanlar, maratona katılmamalıdırlar. Yarışa uykunuzu almış ve dinlenmiş bir şekilde katılmalısınız. Yarış sabahı kahvaltınızı erken yaparak, alkollü ve asitli içeceklerden kaçınınız. Spor ayakkabınızı mutlaka çorapla giyiniz. Ayak parmaklarınıza süreceğiniz krem, yarış sonrasında oluşabilecek yaraları önleyecektir. Yarış esnasında oluşan bir sağlık için yarışı terk ederek, sağlık görevlilerinden yardım isteyiniz.
Yeterli antrenman, kondisyon ve sağlık, başarılı bir koşu için şarttır. Bu konudaki mesuliyet katılımcıların kendilerine aittir.
 
Şanlıurfa Belediyesi  her türlü değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Online Kayıt

Online Sorgulama

KOŞU PARKURU

Eklenme Tarihi: 13.02.2017 13:36

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı