Yumurtalı Köfte

Malzemeler (6 Kişilik)
6 çay bardağı köftelik bulgur 
1 su bardağı sadeyağ
6 yumurta
2 çay bardağı pul biber
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 adet büyük boy soğan
1  tatlı  kaşığı  tarçın 
1 demet yeşil soğan 
1 demet maydanoz
Mevsiminde 4 adet taze sarmısak 
Tuz

Hazırlanışı
Taze soğan, taze sarımsak ve maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılıp bir   tabağa alınır, yeşillik* hazırlanır. Diğer taraftan yumurtalar derin bir kaba kırılıp üzerine az miktarda tuz ilave edilerek çırpılır. Yağ geniş bir tavaya boşaltılarak ateş üzerinde beklemeye alınır. Bulgur tepsinin bir kenarına konulur. Kuru soğan doğranıp tepsinin diğer yanına konur, üzerine, salça, pul biber tuz ve tarçın eklenerek iyice ezilir. Bulgurlar yavaş yavaş karışıma katılarak yoğrulmaya başlanır, kuruyunca azıcık su ilave edilir. Bulgurlar tamamen yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Ateşin altı yakılarak yağ ısıtılmaya başlanır. Kızgın yağa yumurtalar dökülerek iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Köfte suyla biraz yumuşatılınca üzerine yeşillik dökülerek köftenin yoğrulmasına devam edilir. Pişirilen yumurtalar sıcak olarak ilave edilip karıştırılır, servis tabağına alınır. Yumurtalı köfte, ayran eşliğinde, has, nane, hardal, tere, pirpirim, yarpuz, kuzu kulağı, turp, salatalık, domates, ekşili veya turşu ile yenilir

*Yeşillik için, bkz: Çiğköfte

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 15:58

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı