Başkan Beyazgül Sanat Sokağı El Sanatları Sergisinin Açılışını Yaptı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül sanat sokağında üretilen el emeği göz nuru ürünlerden oluşan “Sanat Sokağı El sanatları Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Beyazgül Büyükşehir Belediyesi’nin tüm

kadrosuyla kültürde, sanatta, kadın ve gençlikte, kırsalda ve diğer alanlarda bir arı gibi çalıştığını kaydetti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklerle adından sıkça söz ettiriyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına bağlı sanat sokağı kursiyerlerinin sanat sokağındaki eğitim ve kurslardan faydalanarak öğrendikleri, öğrenirken ürettikleri yüzlerce eser Piazza alışveriş Merkezi’nde sergilendi.

Ebru sanatı, Hüsn-ü Hat, Tel Kırma, Geri Dönüşüm, Ahşap Oymacılığı, Kara Kalem Resim ve daha birçok sanat kolunda eserler üreten sanat sokağı kursiyerleri büyük çoğunluğu geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak ve sıfır atığa dikkat çekilerek üretilen el emeği göz nuru ürünleri “Sanat Sokağı El sanatları Sergisi’nde beğeniye sundu.

Serginin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eşi Betül Beyazgül, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eşi Fethiye Canpolat, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, STK temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ TÜM KADROMUZ ARI GİBİ ÇALIŞARAK ŞANLIURFA’YA HİZMET EDİYOR”

Serginin açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kadrosuyla kültürde, sanatta, kadın ve gençlikte, kırsalda bir arı gibi çalıştığını söyledi.

Başkan Beyazgül, “ Her gün yeni bir etkinlik, her gün yeni bir güzellikle Şanlıurfa’nın karşısındayız. Dün Kadın Destek Merkezlerimizin el emeklerinin sergilendiği bir sergi çalışmamamız olmuştu. Bugün de sanat sokağında yapılan ürünleri sergide sanatseverlerle buluşturuyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz adeta bir karınca gibi, bir arı gibi çalışarak hizmet üretiyorlar. Bütün Şanlıurfalıları Piazza Alışveriş Merkezi’ndeki “Sanat Sokağı El sanatları Sergisi’ne davet ediyorum.” Diye konuştu.

Sergi alanında ziyaretçilerin ve sanatseverlerin beğenisine sunulan yüzlerce çeşit el emeği göz nuru ürünleri inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kursiyerleri emeklerinden ötürü tebrik etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına bağlı sanat sokağı kursiyerlerinin sanat sokağındaki eğitim ve kurslardan faydalanarak öğrendikleri, öğrenirken ürettikleri yüzlerce eserlik sergi yarın da ziyarete açık olacak.

Eklenme Tarihi: 31.07.2022 06:54

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı