Başkan Beyazgül, “Geleceğin Teminatı Gençler İçin Hizmet Aşkıyla Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ulusal Demokratik Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen Gençlerin Sivil Katılımını Güçlendirme Eylem Planı Lansmanı Büyükşehir Belediyesinin ev

sahipliğinde yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül geleceğin teminatı gençler için hizmet aşkıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ulusal Demokratik Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen Gençlerin Sivil Katılımını Güçlendirme Eylem Planı Lansmanı Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Cumhuriyet Sosyal Tesisleri toplantı salonunda yapıldı.

Gençlerin Sivil Katılımını Güçlendirme Eylem Planı Lansmanı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanvekili Cuma Ağaç, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlıklar İşleri Daire Başkanı Murat Müjdeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ulusal Demokratik Enstitüsü (NDI) temsilcileri, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Başkanvekili Necati Binici, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 “GENÇLERİMİZ İNİSİYATİF ALMAKTAN KORKMASIN”

Gençlerin Sivil Katılımını Güçlendirme Eylem Planı Lansmanında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gençlere gelecek planlaması ile ilgili yol gösterdi. İnisiyatif almaktan korkmayın” dedi.

Başkan Beyazgül, “ Gençlerimizin korkmaması gereken bazı konular var. Bunlardan biri hata yapmaktan ve inisiyatif almaktan korkmamalarıdır. Gençlerimiz hayatın içerisinde olmaktan, Sivil Toplum Kuruluşlarının içerisinde olmaktan korkmamalıdırlar. Eğer bir kimse bir STK’nın içerisindeyse ve orada gayretle çalışıyorsa STK bünyesinde olan ve olmayan birini kıyasladığımızda aradaki fark mutlaka görünür. Hiçbir şeyi yapanla yapmayanı bir tutmak olmaz. Bu durumu örneklerle de göstermek gerekir.

 “GENÇLİK MERKEZİ VE SPOR SALONLARI GENÇLERİN GELİŞİMİNİ SAĞLIYOR”

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da gençlere ve kadınlara yönelik hizmetlerin devam ettiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, “ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük çalışmalar yaptık. Gençlerimiz için 47 adet spor salonu açtık. Gençlerimiz bu salonlarda eğitim alıyorlar. 10 olan Kadın destek merkezi sayısını 32’ye çıkardık. Gençlik merkezi sayısını da 19’a çıkardık. Bu merkezlerin sayısını daha da artıracağız. Gençlerimizin bu topluluklara katılarak kendilerini yetiştirmeleri ve fiziki olarak gelişmelerini sağlıyoruz. Güçlü olmak zorundayız. Bu gençliğimizin güçlü olmasından geçiyor. Bu gençlerimizin güçlü olmasının yolu ise Sivil Toplum Kuruluşlarının içerisinde aktif olarak rol almalarından geçiyor.

Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Başkanvekili Necati Binici ve Ulusal Demokratik Enstitüsü (NDI) Türkiye temsilcisi Elif Avcı programda birer konuşma yaparak bu tür programların kamu kurumları ve STK’lar arasındaki bağı güçlendirdiğini belirterek gençlerin sivil katılıma eylem planının hayırlara vesile olması temennisi paylaşıldı. Programın diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi gerektiği ifade edildi.

Eklenme Tarihi: 24.08.2022 17:56

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı