Ekşili Köfte*

Malzemeler (6 Kişilik)
6 çay bardağı köftelik bulgur 
300 gr çiğ köftelik et
1 çay bardağı pul biber 
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Suyu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası 1 fincan nar pekmezi (nar ekşisi) 2 yemek kaşığı dolusu sadeyağ 2 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı
Bulgur bir tepsiye konulur. Et, ufak doğranmış soğan, biber, tuz, karabiber etin üzerine dökülerek yoğrulmaya başlanır. Et ve diğer malzemeler iyice karışınca bulgur yavaş yavaş alınarak yoğrulmaya başlanır. Su yardımıyla iyice yoğrulan köfte minik minik kesilerek iri bir nohut büyüklüğünde avuç içerisinde yuvarlanır. Yuvarlanması bitince köfteler kızgın yağın içerisine atılarak kavrulur. Bir tencereye konulan iki yemek kaşığı sadeyağda salça kavrulur, bir litre su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan bu karışıma nar pekmezi ilave edilip bir-iki taşım kaynatıldıktan sonra nane ilave edilip tencere ateşten alınır, içerisine köfteler dökülerek servis yapılır.

*Urfa ağzında eşkili köfte şeklinde söylenir

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 16:18

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.