ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Haside*

Malzemeler (4 Kişilik)
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı üzüm pekmezi
½ su bardağı yağ

Hazırlanışı
Bir tencereye sıvı yağ konularak ısıtılır. Nişasta tencereye dökülerek hafif ateşte tane tane oluncaya kadar kavrulduktan sonra içerisine pekmezi ilave edilir. Bulgur gibi tane tane oluncaya kadar karıştırıldıktan sonra ateşten alınarak soğuk olarak servis yapılır.

*Aslı ‘asîde olup Arapça bulamaç demektir. Pekmezlinişe helvası da denilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 10:15

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.