Sac Kavurma

Malzemeler (6 Kişilik)
1 küçük kuzu
1 su bardağı sadeyağ
2 çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Kuzu eti kemikleriyle birlikte iri parçalar haline doğranır. Sac ters çevrilerek etler içerisine konulur harlı ateşte et kendi suyunu verip çekinceye kadar pişirilir. Et suyunu çekince yağ ilave ederek etler pembeleşinceye kadar kavrulur, tuz ve karabiberi eklenerek ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır. Arzu edenler servis tabaklarına sarımsaklı yoğurt dökebilirler.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 20.02.2017 11:46

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.