Sosyal Hizmetler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Ve Yaşam  merkezi bünyesinde yürütülmekte olan YADES ‘YEŞEREN ÇINARLAR’ projesi 07.02.2017 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır. Bu proje kapsamında 12 personel istihdam edilmiştir.

YADES proje ofisi faaliyetlerine ilk olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam  merkezinde hayata geçirmiştir. Daha sonra saha ekibi oluşturularak, Şanlıurfa merkezinde ve ilçelerinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tespitine başlamıştır. Tespit çalışması halen devam etmekte olup, başlanıldığı tarihten itibaren 10500 yaşlı vatandaşa ulaşılmıştır. Tespit çalışması sonucunda yapılan analizlerde, yaşlı vatandaşlarımız, ihtiyaçları doğrultusunda talepleri alınmıştır. Elde edilen veriler sayesinde yardımlar, ihtiyaç sahiplerine eksiksiz bir şekilde ulaştırılmış  ve ulaştırılmaya devam etmektedir.

YADES Yeşeren Çınarlar Projesini kamuoyuna tanıtmak, faaliyet alanlarını ve hitap ettiği kesimi duyurmak amacıyla basın toplantısı yapıldı. YADES Yeşeren Çınarlar Projemizin faaliyete geçtiğini ve bu alanda gerekli çalışmalara başlanıldığını belirterek tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Nine-torun ilişkisini geliştirmek ve yaşlılarımızdan “dikili bir ağacım olsun” talebini yerine getirmek amacıyla, hedeflenen bu iki proje birleştirilerek yaşlı vatandaşlarımız torunları ile birlikte “YADES  Yeşeren Çınarlar Hatıra Ormanı” programına katılarak ağaç dikimi etkinliğini gerçekleştirilmiştir. Programa toplamda 500 yaşlı vatandaşlarımız torunları ile beraber katıldı.

1982 yılından bu yana her yıl düzenli olarak 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası, YADES proje kapsamında Şanlıurfa’da ilk kez kutlandı. Programa Şanlıurfa Vali'si, Şanlıurfa Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı  katılım sağlarken programa ilgi üst düzeydeydi. Engelliler Koordinasyon ve Yaşam  merkezinde yapılan program kapsamında, programa 65 yaş üstü 500 vatandaşımız katılım sağlarken, tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi etkinlikleri ile yaşlılarımızın keyifli vakitler geçirmesi sağlandı. 

Gençlerimizin, hedeflerine giden yolda ışık tutmak ve hata yapma olasılıklarını minimuma indirmek amacıyla YADES projesi kapsamında gerçekleştirilen “Deneyim Paylaşım Günü'ne Harran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri katılımcı olarak yer alırken tecrübeli eğitmen Emin KARAHAN’ da tecrübelerini aktarmak için programda konuşmacı olarak yer aldı.

YADES projesi kapsamında, yaşlı vatandaşlarımıza gıda yardımı yapılmış olup toplamda 3000 yaşlı vatandaşımıza ulaşılmıştır. Gıda yardımı Sosyal Yardımlaşma Şube Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde devam etmektedir.

YADES yeşeren çınarlar projesi kapsamında, ramazan ayında iftar yemeği programı düzenlenerek toplamda 750 yaşlı vatandaşımızla buluşuldu. Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen iftar programına katılan Şanlıurfa Vali'si, Şanlıurfa Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı  yaşlılarımıza desteklerini sürdürdüler.  

YADES  projesi kapsamında projenin ortaklarından biri olan Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği ile birlikte 6425 yaşlı vatandaşımıza evde bakım sağlık hizmeti verilmiş olup, bu kapsamda hizmetler halen devam etmektedir. Amaçlanan hedefler arasında ilk olarak yaşlılarımızın sağlık konusunda en iyi hizmeti almasını sağlamak olup, ciddiyetle ve hız kesmeden evde sağlık hizmetleri devam etmektedir.

YADES projesi kapsamında bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın, kişisel bakımlarını yapmakta zorlanan ailelerine destek olmak amacıyla ve yaşlılarımızın psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak için, düzenli olarak evlerinde ziyaret edilip kişisel bakımları yapılmaktadır. Şuanda  bakıma muhtaç vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Yapılmakta olan hizmet devam etmektedir.

YADES projesi kapsamında, yaşlı vatandaşlarımıza danışmanlık hizmetlerinin yanında akülü ve manuel tekerlekli sandalye, portatif klozet, elektrikli hastane yatağı, yürüteç, koltuk değneği, baston ve hasta bezi ihtiyaçları karşılanmakta ve bu hizmetler devam etmektedir.

YADES  projesi kapsamında, Engelliler Koordinasyon ve Yaşam  Merkezimizde kursumuza katılım sağlayan yaşlı vatandaşlarımız için bir revir oluşturuldu. Revirde psikolog ve hemşire görev almaktadır. Amacımız, gerekli görüldüğü anda ilk müdahaleyi yaparak, yaşlı vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmektir. Bunun yanında görevli psikolog yaşlı vatandaşlarımızla ilgilenerek, var olan sorunlarına çözüm üretmede yardımcı olmayı hedeflemektedir.

(Dilek ve Hayal Gerçekleştirme)

YADES projemiz kapsamında, yaşlılarımızın hayatlarına ufak dokunuşlar yaptık ve yapmaya devam edilmektedir.

  • Çanakkale’de asker olan oğluyla yaşlı teyzemiz buluşturuldu.
  • Torununa bisiklet alma hayali olan ninemizin torununa bisiklet alındı.
  • Torunu akciğer kanseri olan ninemizin tedavi masrafları karşılandı.
  • Yaşlı teyzelerimizden birinin, işsiz olan oğluna iş imkânı sağlandı.
  • Yaşlı amcalarımızdan birinin, işsiz olan kızına iş imkânı sağlandı.
  • İstanbul’da yaşayan torunlarını yıllardır göremeyen dede-ninemiz, torunlarıyla buluşturuldu.

YADES projesi kapsamında, tadilat yapılması planlanan 340 hane tespit edilip gerekli tadilat çalışmaları yapıldı. Evleri daha yaşanılabilir bir hale getirmek için gerekli onarım ve bakım hizmetimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımıza halen devam etmektedir.


YAŞLILARA KAPLICA KEYFİ

Sosyal Belediyeciliği yaşamın her alanında sergileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu bağlamda  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler  Daire Başkanlığı, Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi  Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte YADES projesinin kapsamından faydalanan 65 Yaş üstü 300 kişi Karaali termal tesislerinde ağırlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi görevli personelleri ile birlikte Karaali Kaplıcalarına sağlık turuna götürülen çınarlar, günü birlik gerçekleştirilen programda termal suyun keyfini çıkardılar. Kaplıca turundan dolayı keyifli bir gün geçirdiklerini belirten vatandaşlar: "Katkı ve desteklerini bizlerden hiç esirgemeyen hep yanımızda olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz" dediler.

YEŞEREN ÇINARLARIN İLK KEZ YAŞ ALMA ETKİNLİĞİ  DÜZENLENDİ

Aile, Çalışma  ve Sosyal  Hizmetler Bakanlığının finanse ettiği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  tarafından yürütülen YADES  'Yeşeren Çınarlar' projesi kapsamında projeden yararlanan 600 kişi için temsili yaş alma etkinliği düzenlendi.

65 yaş üstü vatandaşların katıldığı yaş alma etkinliğinde duygusal anlar yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Ve Yaşam Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaş alma  etkinliğine  YADES projesinden faydalanan üyeler ise düzenlenen etkinlikten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler. Daha önceleri evden dışarı çıkmadıklarını ve bu nedenle sıkıntılar yaşadıklarını anlatan üyeler, "Daha önce dışarı fazla çıkmıyorduk ve hep evde oturuyorduk. Büyükşehir Belediyemizin başlattığı YADES projesine kayıt yaptırdık ve bu projeden yararlanmaya başladık.

Proje kapsamında belediyenin düzenlediği gezilere katılıyoruz. Bu günde burada yaş alma etkinliği düzenlendi ve bizler bu etkinliğe katılarak hayatımızda ilkkez böyle güzel  bir etkinliğe katıldık ve çok mutlu olduk. Bu etkinlikte emeği geçen Büyükşehir Belediyesine ve Yades ekibine  teşekkür ediyoruz" diye konuştular. Yapılan konuşmaların ardından YADES'e kayıtlı yeşeren çınarlar kendileri için hazırlanan pastayı kestiler.

18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla herkese yol gösteren ve tecrübeleriyle ışık tutan yaşlıları unutmadı.
Topluma yönelik projeleri ile 7'den 70'e her kesimin beğenisini kazanan Büyükşehir Belediyesi, Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarına yönelik bir çok çalışmaya imza atıyor.Bu kapsamda 18-24 Mart tarihlerinde kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen buluşmada 65 yaş üstü vatandaşlar bir araya geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyemizin Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi Şube Müdürlüğümüz tarafından yürüttüğümüz protokol çerçevesinde 65 yaşın üzerindeki siz değerli misafirlerimizi bir araya getirdik. Allah hepinizden razı olsun. Hepinize sağlıklı uzun ömürler versin" 

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı "Değerli yaşlılarımız sizler bu devletin, memleketin köklerisiniz. Bizde köklerimize bakmazsak kururuz. Bizler devlet olarak yaşlılarımıza, yaşayan çınarlarımıza sahip çıkmak için sizlere hizmet etmek için varız" dedi.

Öte yandan Türkiye'nin en büyük Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezini engelli bireylerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Yeşeren Çınarlar projesi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmete devam edecektir.

Eklenme Tarihi: 26.09.2017 15:02

Diğer İçerikler


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı