Can ve Mal Kaybının Önüne Geçmek İçin Bacalarınızı Temizletin!

 

CAN VE MAL KAYBININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ CUZİ BİR BEDEL KARŞILIĞINDA BACA TEMİZLEMESİ AÇMA İŞLEMİ YAPIYOR

Şanlıurfa İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri uyarıyor; kış aylarında soba zehirlenmelerinin önüne, bacaların temizlemesi ile geçiliyor. Yetkililer kış aylarında bacaların temizlenmesi gerektiğini ifade ederek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kış aylarında soba zehirlenmeleri ve baca yangınlarının önüne geçmek için soba bacalarının temizlenmesi gerekiyor. Tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle karbon monoksit zehirlenmelerinin yaşanacağı, bu nedenle baca temizliği ile olumsuz vakaların önüne geçilebileceğini belirtti. Kış mevsimi başlamadan soba bacalarının temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor.

Temizlenmeyen soba bacaları zaman içinde tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere neden oluyor. Her yıl onlarca insanın hayatını kaybetmesine ve çıkan yangınlarda da milyarca liralık maddi zarar meydana gelmesinin önüne geçmek için Şanlıurfa İtfaiyesi yetkilileri baca temizliğinin yapılmasının şart olduğuna vurgu yaptılar.

Bacanızda sorun çıktığında İtfaiye (112) arayınız. Sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında bir kurum temizleme menfezi bulunması ve bu bacaların yılda en az 2 kez, yetkili kişilere temizlettirilmesi gerekiyor. Odun ve kömür gibi katı yakıtlar ile yüksek oranda is bırakan sıvı yakıtlar kullanıldığı takdirde, boruların ayda bir, bacaların ise 2 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. Yasalarımıza göre bacaların temizliğinden bina sahibi ve yöneticisi sorumlu bulunuyor. 

 

Eklenme Tarihi: 06.11.2017 16:23

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı