Eyyübiye’de Yol Yapım Çalışmaları Yoğunlaştı

2017 yılında Şanlıurfa tarihinin en büyük asfalt atağını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında da aynı tempoyla çalışmalarını sürdürmeye başladı.

Büyükşehir ekipleri son olarak Eyyübiye ilçesinde yol yapım çalışmalarına yoğunluk verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 13 ayrı ilçede yürüttüğü yol yapım çalışmalarını Eyyübiye ilçesinde yoğunlaştırdı. Karaköprü ve Haliliye’de devam eden yol yapım çalışmalarının yanı sıra Eyyübiye ilçesini adeta şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediyesi, özellikle Yenice’de ‘Kito Deresi’ olarak bilinen yer ve birçok noktada yol yapım çalışmalarını hızlandırdı.

BÜYÜKŞEHİR KANAYAN YARA ‘KİTO DERESİ’NE EL ATTI

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesinde bulunan ve vatandaşların kanayan yarası haline gelen ‘Kito Deresi’ diye adlandırılan bölgede yol yapım çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine mahalle sakinleri teşekkür etti.

40 yıldan bu yana bölgede ikamet ettiğini ifade eden Şanlıurfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, yıllardır özlemini çektikleri çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi ve ekibini kutladığını söyledi.

GÜL: KARAKÖPRÜ NE İSE EYYÜBİYE AYNISI OLDU 

İlçelerde yürütülen hizmetlerin birbiriyle aynı olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, “Neredeyse 40 yıldan bu yana şehirde oturuyorum. Bu zamandan belli Kito Deresinde kimse yol açmayı düşünmedi ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi bu işe el attı. Allah ondan razı olsun. Yoksa kimse burada yol falan açamazdı. Başkanımız Karaköprü’ye ne hizmet ediyorsa Eyyübiye’ye de aynı hizmeti veriyor. Bakın eskiden evlerimiz sadece iki kat idi. Şimdi ise 4-5 katlı evlerimiz inşa ediliyor” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR EYYÜBİYE’Yİ ŞANTİYEYE ÇEVİRDİ 

Eyyübiye ilçesinde Eyyüpkent Mahallesi 5169. Sokakta yol yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri yine Eyyüpkent Mahallesi 5130. Sokağında yaptığı çalışmalar sayesinde yolu terasman kot seviyesine getirdi. Ayrıca Akçakale Yolu Caddesinde genişletme çalışmalarına devam eden ekipler Evren Sanayi Sitesi 33. Sokakta yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Eklenme Tarihi: 02.01.2018 13:48

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı