Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi

ENGELLİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Engelli vatandaşlarımızın çağdaş, modern toplum hayatına katılımlarını kolaylaştırmak, toplumsal fırsatlardan eşit bir şekilde faydalanmalarını sağlamak için engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine; koruma-kollama, destekleme bilgilendirme, yönlendirme, sosyal ve psikolojik yardım hizmetleri sunmak amacıyla kurulmuştur.

SOSYAL TESİSİMİZ
Şanlıurfa il merkezinde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait toplamda 14.000 m²,  10.000 m² kapalı ve 4.000 m² açık alana sahip olan Engelliler Koordinasyon Merkezimizde; spor salonu,eğitim sınıfları,konferans salonu ve yüzme havuzu mevcuttur. Engelliler Koordinasyon Merkezinin amacı; görme, işitme, ortopedik, zihinsel ve diğer engelliliklerinden dolayı günlük hayatını sürdürmekte güçlük çeken her yaştan engellinin, kapasitesini geliştirmek, sosyal rehabilitasyon hizmeti vermek, yaşam koşullarını iyileştirmek, mesleki eğitimle üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, toplumla bütünleşerek toplumsal gelişimlerinden pay almalarını sağlayarak, sosyal - kültürel yönlerini geliştirmek ve Belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden engelli yakınlarının da faydalanmasını sağlamaktır.

Eklenme Tarihi: 14.02.2018 11:19