ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

El Sanatları Atölyesi

                                                              EL SANATLARI ATÖLYESİ

3 Boyutlu Kağıt Rölyef Kursu: Klasik ve modern sanatın çizgilerini taşıyan kağıt rölyef günümüzde birçok kişi tarafından başarılı bir biçimde gerçekleştirilen bir süsleme sanatıdır. Basitçe  birden çok ayrı katmanı üst üste özel teknikler ile yapıştırılarak belirli bir derinliğe sahip üç boyutlu tablolar oluşturulması  işlemi olan bir sanat dalıdır. Genellikle doğa ve bitki rölyef uygulamaları en etkin üç boyutlu çalışmalar arasında yer alır.

Terrarium Atölyesi: Terrarium, toprak ve bitki içeren cam veya lastik şeffaf kaplardır.  şeffaf duvarları sayesinde ısı ve ışığın girmesine izin veren terrarium, bitkilerin canlı kalması için eşsiz bir ortam oluşturmaktadır. Merkezimizde açılan terrarium kursu,  kursiyerlere terrarium yapım ve bakımlarıyla ilgilenip sorumluluk sahibi olmalarına katkı sağlamaktadır.


Kokulu Taş: Kokulu taş, taş tozu, su ve esans  karışımının kalıplar eşliğinde şekillendirilmesiyle ortaya çıkan bir aksesuar çeşididir.  Kursiyerlerimiz bu kurs sayesinde, hayal gücü ve ele becerilerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır.



Butik Sabun: Sabun bazı, esans ve sabun boyasının karışımı ile elde edilen madde hazırlanan kalıplara dökülerek ortaya çıkan bir aksesuar türüdür.  butik sabun kursiyerlerin el becerilerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır.



Filografi Kursu: Filografi, orta doğuda doğmuş batıya ve uzak doğuya yayılmış farklı şekillerde tasarlanmış bir motif ya da desenin, ahşap malzeme üzerine çiviyle çakılması ve arasından çeşitli renklerde teller geçirilmesi ile oluşturulan, farklı motif ve desenlerin ortaya çıkarılmasını sağlayan bir el sanatıdır. Filografi, belirli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar hâlinde meydana getirilmektedir. Bu sanatta istenilen çalışmanın önce çizimi yapılır. Daha sonra kullanılacak olan tahta üzerine tasarlanan modele uygun  kumaşla kaplanır. Resim tahtaya yerleştirildikten sonra çivi çakma işlemine geçilir. Çivi işlemi bittikten sonra tel sarma tekniklerinden desene uygun olanı seçip işlemi tamamlanır.     
Bu teknik ile filografi kursiyerlerinin el kaslarının ve görsel yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır.

 

Eklenme Tarihi: 16.02.2018 15:08

Foto Galeri



Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.