Gap vadisi kapalı yüzme havuzu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında sulama kanallarında yaşanan tehlikeli serinlemenin önüne geçmek amacıyla kente kazandıracağı ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ inşaatı Tamamlandı.

‘Eski Lunapark’ alanı olarak bilinen bölgede GAP Vadisi 3. Etap çalışmalarının devam ettiği sulama kanalı bitişiğinde inşaatına tamamlanan olimpik yüzme havuzu ile birlikte kentteki yüzme havuzu sayısını her geçen gün arttıran Büyükşehir Belediyesi, bu alanda tesisleşme hamlesini de sürdürüyor.

Tesiste soyunma odaları, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümler yer alıyor. Kat danışma, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeteryanın yer alacağı tesis tamamlandığında bölgesel şampiyonalara da ev sahipliği yapacak.

8 BİN METREKARELİK ALANDA İNŞA EDİLİYOR

Şanlıurfa’nın yüz akı spor tesisleri arasında yer alacak olan yüzme havuzu için titiz ve hummalı çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri inşaatı aralıksız sürdürüyor.  8 Bin metrekare alan üzerine inşa edilen tesis, Diyarbakır-Mardin Çevreyolu aksında sulama kanalı kenarında mevcut kullanılmayan alanda yer alıyor. 

BAY-BAYAN 3 AYRI YÜZME HAVUZU İNŞA EDİLİYOR

Bodrum, zemin ve 1. Kat olmak üzere 3 kattan oluşan Olimpik Yüzme Havuzu, bay ve bayanlar için ayrı ayrı inşa edildi. Çevresinde yeşil alan, 110 araç kapasiteli otopark, tretuvar ve iç yolların yer alacağı tesis 240 iş günü içersinde tamamlanmıştır.

Olimpik Yüzme Havuzu, 1.80 cm derinliğinde ve 25x12.5 ölçülerinde yapıldı. Bu havuzun yanı sıra 1 metre derinliğinde ve 6.27x5 ölçülerinde ısınma havuzu ile 6.18x5 ebadında bir de çocuk havuzu yapıldı.


 

Eklenme Tarihi: 26.02.2018 11:35

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı