Narlıdere Kavşağı

Narlıdere Kavşağı 20.03.2019 tarihinde hizmete açılmıştır.

Kent merkezi ile havaalanı arasında ışıksız trafik akışını sağlamak amacıyla 7 ayrı köprülü kavşak yapımını hedefleyen ve bu kapsamda Diyarbakır karayolunda 2 adet köprülü kavşağı tamamlayarak hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi, Kolsuzoğlu Bulvarı’na kesişen alandaki

Narlıdere Köprülü kavşak yapımını sürdürüyor. 

Bölgedeki 15 adet konutu kamulaştırarak kavşak yapımına hızla başlayan Büyükşehir Belediyesinin yoğun temposu sürerken, kazı çalışmaları kapsamında trafik yoğunluğunun yaşanmaması için alternatif yol güzergahları belirlendi.

Buna göre; Ağır vasıtalar için alternatif güzergahı olarak Cemre kavşağı - TED Koleji - Maşuk - Çevik  Kuvvet istikametine yönelik yön levhaları çalışması tamamlandı.

Diyarbakır - Şehir Merkezi istikameti ise tüm yönlendirme trafik tanzim levhaları ve tehlike uyarı levhaları çalışmaları gerçekleştirildi.

Şehir  Merkezi -Diyarbakır gelişi tüm yönlendirme, trafik tanzim levhaları ve tehlike Uyarı levhaları montajı çalışmaları tamamlanarak olası yoğunluğun önüne geçilmiş oldu.

KARAKÖPRÜ'NÜN HER İKİ YAKASI BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Çardaklıkaya Bulvarı ile Karaköprü ilçesinin önemli damarlarından biri olan Yeşiloğlu Bulvarına geçiş sağlayan İbrahim Kolsuzoğlu Bulvarını birbirine bağlayacak olan “Narlıdere Köprülü Kavşağı” Diyarbakır Yolunun ayırdığı Karaköprü’nün iki yakası arasında kesintisiz bir ulaşım imkânı sağlayacak.

Kavşak yapımı sayesinde Çardaklıkaya Bulvarı ile Kolsuzoğlu Bulvarı 430 metrelik art germe bir viyadükle bağlanacak. Diyarbakır Yolu güzergahı ise dalgeç şeklinde olacak ve tüm proje yan yollarıyla beraber 3 katlı olarak inşa edilecek. Güzergah tamamen trafik yoğunluğundan arındırılarak Karaköprü Çevik kuvvet Kavşak Projesi yapımı sırasındaki trafik yığılmasının önüne geçilmesi planlanılıyor. 

 

 

Eklenme Tarihi: 26.02.2018 11:53

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı