TKB Şanlıurfa Buluşmaları Kültür Gecesi İle Devam Etti

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Şanlıurfa Buluşması için kente gelen belediye başkanlarına yönelik Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Çarmelik Kervansarayında Kültür Gecesi düzenlendi.

Düzenlenen geceye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra çok sayıda il ve ilçe belediye başkanları, akademisyen, kazı başkanı  ve ilgililerin katılımı sağlandı.

Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi bünyesine alınarak tarım müzesine dönüştürülmesi kararlaştırılan Bozova ilçesine bağlı Büyükhan kırsal mahallesindeki tarihi Çarmelik Kervansarayın da Kültür Gecesi düzenlendi.

Şanlıurfa folklorunun, ahilik geleneğinin ve Urfa müziğini yansıtan Sıra gecelerinin gösteriminin yapıldığı gecede Şanlıurfa’nın kültürü gelen konuklara sunuldu.

Gecede konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Nihat Çiftçi, “Tarihi Kentler Birliği Başkanlığımız 460 Belediyemizin üyesi olduğu tarihi şehirlerden oluşuyor. Bu gün burada 110 Belediye Başkanımız ve diğer il ile ilçe Belediyelerimizi temsil eden konuklarımızı Şanlıurfa’mızda misafir etmekten dolayı mutluluk yaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı olarak bu kültür gecemizi şereflendirmeniz bizleri fazlası ile memnun etmiştir. 2000 yılında kurulan Tarihi Kentler birliğimiz Kültür Bakanlığımızın ülkemizde gerçekleştirdiği tarihi ve kültürel birikimi restore ederek geleceğe taşıma noktasında yerelde Belediyeler ile birlikte bu restorasyonları koruyarak geliştirmek anlamında büyük hizmetlere imza atıyor. Bu birliğin bu dönem başkanı olarak bu dönem aynı şekilde Anadolu’yu karış karış gezerek her tarihi ilimize ve ilçemize giderek orada bölge toplantılarımızı, saha gezilerimizi, eğitim toplantılarını ve alan incelemelerini yaparak elimizden geldiğince şu güzel Anadolu’muza ve güzel şehirlerimize hizmet etmenin uğraşı içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile gecenizin iyi geçmesini diliyorum” diye konuştu.

                              

Eklenme Tarihi: 23.09.2018 13:58

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı