"Sultan-Ül Bahreyn İki Denizin Sultanı" Sahnelendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı" belgesel müzikali sahnelendi.

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Selçuklu dönemini anlatan "Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı" müzikal belgeseli, birçok sanatseverin katılımıyla sergilendi.

16 oyuncunun rol aldığı müzikale, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Eşi Sema Çiftçi, Kültür Sanat Daire Başkanı Suphi Çiçek, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, davetli ve sanat sever katıldı.

Işın Fırat'ın yönettiği eserde Fatime İnce, Rabia Özbakar, Özge Uygan, Ayşegül Boz ve Afra Özgül'ün de aralarında yer aldığı 16 oyuncu ve daha birçok oyuncu rol alıyor.

Senarist Yönetmen Işın Fırat yaptığı açıklamasında, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle, himayelerinde Anadolu Selçuklu'nun, Türkiye gelişi, göçleri, yurt edinme sevdaları, haykırışları, sultanları, alimleri, banileri ardından, yurt edinmeleri hevesleriyle, savaşlarıyla ve birlikte yaşamaları ve sonuçta da, hakkın rahmetine varışları vuslatlarıyla alakalı  Anadolu Selçuklu'ya bir vefa borcumuzu ödemeye gayret sarf ediyoruz. Burada bize destek veren değerli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Nihat Çiftçi'ye minnettarız" dedi.

Eklenme Tarihi: 28.09.2018 15:19

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı