Eğitimde “Anne Kız El Ele” Projesi Siverek’te Devam Ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen ‘Eğitimde Anne Kız El Ele' projesi Siverek Abdulkadir Karahan Fen Lisesi ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız

öğrencilerine yönelik konferans ile devam ediyor.Şanlıurfa'da kız çocuklarının eğitime kazandırılması ve eğitim seviyelerinin yükseltilmesi amacı ile başlatılan projede aile bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde devam eden projeler gerçekleştirilen konferanslar ile devam ediyor.

Siverek Abdulkadir Karahan Fen Lisesi ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, kız öğrencilere sağlık,hijyen, kız çocuk hakları, eğitim hakları konularında gelen uzman eğitmenler tarafından verildi.

Gerçekleştirilen konferansa,Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, Büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçinin eşi Sema Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in eşi Leyla Çelik, Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler’in eşi Merve Çiftçiler, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın eşi Özlem Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra, Siverekli Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Dursun Çadırcı, Rektör Danışmanı Öğretim. görevlisi Hatice Parmaksız, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünde Sosyolog Fatma Gümüş, Şanlıurfa İl Müftülüğü Vaizesin Esma Özdemir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar'ın eşi Nesrin Özçınar, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ekrem Ayaz'ın eşi Güler Ayaz, Büyükşehir Kadın Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Sibel Toptan, okul yöneticileri, Öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Gerçekleştirilen konferansın ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hijyen paketleri öğrencilere dağıtıldı.

Eklenme Tarihi: 26.02.2019 14:53

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı