Başkan Beyazgül: Tüm Adem Çocuklarını Göbeklitepe'ye Bekliyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milliyet Gazetesi Yazarı Songül Hatısaru ile birlikte Göbeklitepe'yi ziyaret etti. Başkan Beyazgül burada yaptığı değerlendirmesinde "Adem babamızın nasıl yaşadığını anlamak istiyorsanız

Adem’in çocukları olarak tüm insanlığı Göbeklitepe'ye davet ediyorum" dedi. 

Şanlıurfa izlenimleri kapsamında Göbeklitepe'yi kaleme almak isteyen Milliyet Gazetesi Yazarı Songül Hatısaru'nun Göbeklitepe ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül eşlik etti. Yazar Hatısaru'ya Göbeklitepe ve Şanlıurfa'nın tarihi bölgeleri hakkında bilgi veren Başkan Beyazgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Göbeklitepe Yılı ilan etmesinin şehir anlamında çok etkili olduğunu söyledi.

Temaslarının ardından bir değerlendirme yapan Başkan Beyazgül, "Göbeklitepe'nin halen gizemini koruduğuna inanıyorum. Halen bir çok sırrı içinde sakladığına inanıyorum. 12 bin yıl evvel ki bundan öncesine ait bir yapı dünyada yok ve nerdeyse Hz. Adem'in yaşadığı bir döneme rastlayan bu yapı aslında bakarsanız insanlığın tarihinin başlangıcı olması nedeniyle veyahut daha öncesine gidilmediği için böyle söylüyoruz ve çok önemli. Ben buradan bütün insanlığa şunu diyebilirim, Adem babamızın nasıl yaşadığını anlamak istiyorsanız onun yaşadığı mekanı görmek istiyorsanız Adem’in çocukları olarak bütün insanlığı buraya davet ediyorum.  Sonra da tarihin başka evrenleri var Şanlıurfa'da. İşte Balıklıgöl, Hz. İbrahim, biraz ötemizde Hz. Şuayb'ın yaşadığı yer, sol tarafımızda Hz Eyüp'ün yaşadığı mekanlar, her bir peygamber tarihin bir basamağı ama Urfa kazıldıkça tarihe şahitlik edecek bir çok eseri ortaya çıkarıyor. Urfa’ya açık hava müzesi diyoruz ama şöyle bir özelliği var tarihin tek bir döneme ait eserler yok burada. Çeşitli çağlara, çeşitli tarihsel dönemlere ait bir çok eseri burada görmek mümkün. O zaman insanlığın nasıl bir tarihlerin içerisinde yaşadığını görmek için Urfa’yı gelmek görmek lazım.

2019 Göbeklitepe yılı ilan edildi. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllar çok daha farklı ve Şanlıurfa turizm açısından çok daha büyük değerler katacak dönemler olacaktır" dedi.

                   

Eklenme Tarihi: 27.11.2019 11:28

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı