Büyükşehir’den ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’

Gençliğe ve eğitime verdiği önemle 7’den 70’e herkesin takdirini toplayan Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında İlkokul

öğrencilerine yönelik yüzme kursları başlattı.

Çocukların sportif gelişimi için küçük yaşta yüzme eğitiminin önemli olması nedeniyle başlatılan çalışmalar ile hem çocukların eğlenmesi hemde fiziken güçlenmesi hedefleniyor.

İlkokul çocuklarına yönelik başlatılan ‘Yüzme Bilmeyen Kimse Kalmasın’ projesi kapsamında ilkokul öğrencilerinin tamamına yüzme dersi verilecek. Seçilen okullarda öğrenciler 1 ay boyunca 8 seanslık eğitim alacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kapalı yüzme havuzlarında başlayan eğitimlerde gençliği yetiştirdiklerini belirten Şanlıurfa Yüzme İl Temsilcisi Mustafa Abak, “Gençlik ve Spor ile İl Milli Eğitiminin ortak uyguladığı proje kapsamında 3.sınıf öğrencileri erkek ve kız olarak iki gruba bölünerek 3 ay boyunca Şanlıurfa büyükşehir Olimpik kapalı Yüzme havuzunda uzman yüzme antrenörleri eşliğinde temel yüzme dersleri verilecek” diye konuştu. 

Öte yandan Yüzme havuzunda profesyonel yüzme eğitmenleri eşliğinde verilecek olan ürcretsiz tüm kurslara Şanlıurfa’daki tüm çocuklar katılabilirler.

 

   

Eklenme Tarihi: 06.01.2020 12:12

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı