Başkan Beyazgül Ve Şanlıurfa Heyeti Deprem Bölgesinde

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte Elazığ’a geçmiş olsun ziyaretinde bunlundular.

Elazığ Depremi sonrası enkaz altında kurtarma çalışmaları yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile bir araya gelen Başkan Beyazgül ve beraberindekiler çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaşanan Depremin ardından olay yerine hızlı bir şekilde takviye olarak giderek 4 kişi enkaz altından kurtaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa AFAD ekibine teşekkür eden Başkan Beyazgül, tüm Elazığlı kardeşlerimize geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Burada yaşayan vatandaşlarla sohbet ederek her zaman onların emirlerinde olacaklarını belirten Başkan Beyazgül’e; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Bozova Belediye Başkanı Süphi Aksoy ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık eşlik etti.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile bir araya gelerek deprem alanında yapılan çalışmalar ve yardımlar konusunda görüşme yapan Başkan Beyazgül ve yanındakiler Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi olarak her zaman Elazığlı vatandaşlarımızın yanında olacaklarını belirtti.

Burada bir açıklamada bulunan Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Milletvekilimiz ve bir kısım İlçe Belediye Başkanı arkadaşlarımız ile birlikte Elazığ’da deprem sonrasında yaşanan bir bina enkazının yanındayız. Enkazda bir canlı olduğu söyleniyor ve Şanlıurfa’dan gelen ekiplerimiz burada çalışıyor. Şanlıurfa ekibimiz AFAD ekipleri ile birlikte çalışıyor, şimdiye kadar ki çalışmalarımızda 2 anne ve 2 çocuğumuzu kurtarmışlar. Bizler ekip olarak Şanlıurfa Milletvekilimiz, Belediye Başkanları arkadaşlarız olarak kriz masasına gideceğiz burada ne ihtiyaç var ne sıkıntı var onlar görüşüp ellimizden gelen tüm yardımı sağlayacağız. Elazığlı kardeşlerimize geçmiş olsun maiyetinde geldik hepsine teker teker geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor yaşamanı yitirenlere yüce Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise, “Öncelikle tüm Elazığlı hemşerilerimize ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diliyorum. Şuanda Başkanımızın belirttiği gibi enkaz altında bir canlı ile irtibat içerisindeyiz ve Şanlıurfa ekibi daha önce 4 canlıyı enkaz altından çıkartmış bizler Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte buradayız. Bizlere düşen görev neyse yapmaya hazırız” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte Elazığlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya geldik. Büyükşehir Belediye ekiplerimiz bulunduğumuz alandaki enkazda 4 kardeşimizin kurtarılmasına vesile olmuşlar ve şuanda çalışmalara devam ediyorlar. Elazığ’da dram var, buradaki kardeşlerimize geçmiş olsun yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Şuanda Elazığ’dayız Büyükşehir Belediyemizin ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bizlerde sahada incelemelerde bulunarak ilgili ve yetkililer ile görüşeceğiz Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz büyük bir devlettir. Bizlere ne görev düşerse burada görev yapmak ve emirlerini beklemek üzere hazır bulunuyoruz. Tüm Elazığ halkına ve deprem ile birlikte etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte Elazığ’da kardeşlerimizin yanındayız. Belediyeler olarak neler yapabilirizi görüşerek Elazığlı kardeşlerimize elimizden geleni yapmaya çalışacağız, Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.

Bozova Belediye Başkanı Süphi Aksoy ise, “Başta Elazığ olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Böyle bir acı inşallah bir daha yaşanmaz, onların acıları bizim acımızdır. Bizlere ne düşer ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte buradayız. Her zaman Elazığlı kardeşlerimizin emrindeyiz herkese geçmiş olsun” dedi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte buradaki acıları yaşamak için geldik. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız buraya ne gerekiyorsa ekip olarak yapmışlar. Bizlerde buraya gelerek Elazığlı kardeşlerimizi dinlemeye geldik verilecek olan her türlü göreve hazırız” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Başkan Beyazgül ve Şanlıurfa heyeti Elazığ'daki depremde hayatını kaybeden 5 vatandaş için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Eklenme Tarihi: 26.01.2020 15:16

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı