Büyükşehir İle Eski Sanayinin Kentsel Dönüşümü Hızlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlarına hız kazandırdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün öncülüğünde kentin kangrenleşmiş yarası haline gelen Eski Sanayi Sitesinin Kentsel Dönüşümünü hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, alandaki yıkımlarını sürdürüyor.

2.ETAP 1.BÖLÜMDE 160 YIKIM VE TAHLİYE YAPILDI
Yıpranmış ve eskimiş sanayi dokusunun bulunduğu, mevcut koşullarda kendini dönüştüremeyen bir alan olarak bilinen 36,5 hektar büyüklüğündeki alanda Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesini hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında 2. etap 1. Bölümde 160 adet yapının yıkım ve tahliye işlemi gerçekleştirdi. Geriye kalan 10 adet yapının kamulaştırma davaları ise devam ediyor. Tahliye ve yıkım işlemleri tamamlanan alanda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 2020 Yılı kapsamında inşaat ihalesine geçileceği bildirildi.
KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANDIRILMASINA TAM NOT
Bölge esnafı ve vatandaşlar yıllardır hayata geçirilmesi beklenilen projenin hızlandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür ederek çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade etti.
ESKİ SANAYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 36,5 hektar büyüklüğündeki alanda, özellikle dere ıslahı gözetilerek bölgenin iklim koşullarına ve yerel detaylarına dikkat edilerek özgün yapılarla modern ve nitelikli bir kent parçası oluşturmayı hedefliyor. Alanda ulaşım bağlantıları ve yeşil alanlar da yer alıyor.

   

Eklenme Tarihi: 05.02.2020 10:03

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı