Büyükşehir'in Eyüpnebi'deki Camii İnşaatı Devam Ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.


Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi makamı içerisinde Hz. Eyyüp, Eşi Rahime Hatun ile Elyasa Peygamberin mezarların yer aldığı ziyaretgâha mimariye uygun camii ve külliye inşa ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen cami ve külliye kapalı ve açık alan olmak üzere toplam 1000 kişi kapasiteli. Ayrıca külliyede aşevi de bulunuyor.

Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı, gerek Eyyüpnebi sakinlerinin gerekse de makamı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin takdirini topluyor.

İnşaat çalışmalarını sürekli takip eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür eden Mustafa Çiftçi, Şanlıurfa'nın dünyaya tanıtımında emeği geçenlere minnettarlık duyduklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini sağlamak adına Eyyüp Nebi'de zemin iyileştirmesi, çevre düzenlemesi, eğitim alanları ve salonları inşa ederek vatandaşların hizmetine sunmuştu.

Eklenme Tarihi: 02.03.2020 13:14

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı