Büyükşehir'de Panik Yok Tedbir Var

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Ramazan Bayramı öncesinde "Panik Yok; Tedbir Var" düsturuyla yoğunluk yaşanan yerlerde tedbirlerini arttırdı.


Korona virüs(COVİD-19) salgınıyla mücadele kapsamında dezenfekte çalışmasını titizlikle sürdüren, vatandaşlarımız ve esnaflarımızın yardımına koşarak onlara gıda, hijyen kolisi ve ücretsiz maske dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl evde kalarak idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlara yönelik tüm tedbirlerini sıklaştırdı.

MEZARLIKLARDA KAPSAMLI BAKIM-ONARIM VE  TEMİZLİK YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Arife günü ve Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesinde ziyaretlerin yoğunluk kazandığı mezarlıklarda bakım onarım ve temizlik çalışması yaptı.

Merkez ilçeler dahil toplam 13 ayrı ilçede tüm mezarlıklarda yapılan bakım-onarım ve temizlik çalışmalarından dolayı kabir ziyareti yapan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

MEZARLIKLARDA YASİN-İ ŞERİF OKUTULACAK

Evde Kal çağrısına duyarlılık göstererek mezarlıklardaki yakınlarını ziyaret edemeyecek olan  vatandaşlarımızın yakınları için tüm mezarlıklarda arife ve bayram boyunca hoparlörlerden Yasin-i şerif okutulacak.

ZABITA EKİPLERİNDEN BAYRAM ÖNCESİ SIKI DENETİM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ilçe belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte yaptığı denetimlerde, Ramazan Bayramı öncesi faaliyet gösteren şekerlemeci, pasta ve tatlı üretim imalathaneleriyle satış noktalarında denetimlerini arttırarak devam ediyor.

BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Arife ve Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında görevli olan başta sağlıkçılar olmak üzere diğer meslek grubu çalışanlarına ulaşım ücretsiz hizmet verecek. Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı günü olmak üzere her gün 06:30-09:00 ve 16:00-19:30 saatleri arasında daha önceki kısıtlamalarda belirtilen hatlarda toplu taşıma hizmeti devam edecek. Bayram sonrası ise ulaşım eskiye dönecek ve 06:00-21:00 saatleri arasında hizmet verecektir.

Eklenme Tarihi: 21.05.2020 15:19

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı