Yumurtalı Kömeç Kavurması

Malzemeler (4 Kişilik)
½ su bardağı sadeyağ 1 kg ebegümeci
4 yumurta
2 orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber Tuz

Hazırlanışı
Ebegümeci yıkanıp doğranır. Ayıklanarak ince kıyılan soğan yağın yarısıyla tavada pembeleştirilir. Üzerine eklenen ebegümeçleri yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine pul biber, tuz, karabiber serpilerek karıştırılır. Çırpılan yumurtalar bir tavada yağın geri kalan kısmında ısıtılıp kayganak yapılarak servis tabağına alınan ebegümecinin üzerine serilir.

*Urfa'da ebegümecine verilen ad.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 14:31

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.