İsot Çömleği

Malzemeler (6 Kişilik)
1 kg kuşbaşı et
4 kg kırmızı biber 1 kg domates
½ su bardağı sadeyağ 2 kuru soğan
2 baş sarımsak
1 kaşık domates salçası
2 büyük mayhoş narın suyu

Hazırlanışı
Tencerede azıcık haşlanan et, içine yağ konulan çömlekte doğranmış soğanla biraz kavrulur, salçası ilave edilir, karıştırılır. Yıkanmış ve tohumları alınmış olan biberler iri parçalar doğranarak üstüne konur. Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ve diş sarımsaklar ilave edilip tuzu atıldıktan sonra tencerede kalan et suyu ve nar suyu ilave edilir. Fırında ağır ağır piştikten sonra servis yapılır. Pirinç pilavı ya de sade bulgur pilavıyla baş soğan eşliğinde yenilir.

*Urfa ağzında isot çölmeği

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 03.02.2017 16:36

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.