Kıymalı Ekmek*

Malzemeler (6 Kişilik) 
1 kg kuzu boşluğundan çekilmiş kıyma et
6 tane iri kuru soğan
Mevsiminde 4-5 tane kırmızı biber 
3 adet domates
3 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı pul biber 
Baharat
Tuz

Hazırlanışı
Kıyma et tepsiye konur. Kuru soğan, pul biber, domates, mevsiminde taze kırmızı biber çok ufak doğranarak ilave edilir. Üzerine salça, tuz ve kara biber, baharat eklenir, bir bardak da su koyarak iyice karıştırılıp fırına gönderilir, pişirtilir. Meraklıları içerisine cevizde doğrarlar. Maydanoz, nane, turp ve ayran eşliğinde; kışın limonla, yazları fırında közlenip soyulmuş patlıcanla birlikte yenilir.

*Urfa ağzında lahmacun'a (Arapça lahm=et ve 'acm=hamur) verilen ad. Kısaca kıymalı da denir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 14:49

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.