Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Projesi kapsamında 10 bin metrekarelik alanda yapımına başlanılan ve inşaat çalışması tamamlandı. Rehabilitasyon merkezinin faaliyete başlamasıyla birlikte sokak hayvanları artık daha güvenli ve sıcak bir yuvada barınacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliliye ilçesine bağlı Bakımlı Mahallesinde 10 bin metrekare alan üzerinde projelendirilen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezindeki inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından, çevre düzenlenmesi de tamamlandı.

10 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen proje, geniş barınakları ve yaşam alanları, modern ısıtma ve soğutma sistemlerine sahip bir şekilde tamamlandı. Sokak hayvanlarına konforlu bir ortam sağlayacak merkez, Avrupa standartlarında modern bir rehabilitasyon merkezi, sokak hayvanlarının getirilmesiyle birlikte faaliyete başlayacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen 3 bloktan oluşan kapalı ve yarı açık alan halinde tasarlanan merkez içerisinde; hayvan ilk kabul ve bakım ünitesi, açık etkinlik alanı, karantina bölümü, yıkama bölmeleri, veteriner hekim odaları, ameliyathane, röntgen odası, kuru yem deposu, kedi ve köpek evi, mutfak ve personel odaları bulunuyor.

Çevre düzenlemesi ve iç tefrişatı tamamlanan merkezde, sokak hayvanları sıcak bir yuvada barınacak.

Eklenme Tarihi: 12.01.2022 14:48

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı