ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Elmalı Tepsi Kebabı

Malzemeler (5 Kişilik)
2 kg küçük yeşil elma 
1 kg orta yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz
1 fincan sıvı yağ

Hazırlanışı
İri ceviz büyüklüğündeki elmalar yıkanır et bir kapta tuzla yoğrulup kebap eti büyüklüğünde elde şekil verilir. Bir tepsiye daireler şeklinde sırasıyla bir et/bir elma dizilir. Tepsi dolunca üzerine yağ dökülerek fırında pişirilir. Lavaş ekmeğe (açık) dürüm yapılarak kuru soğan, yeşil biber ve ayran eşliğinde yenilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 15:46

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.