Zingil*

Malzemeler (5 Kişilik) 
Fırından iki ekmeklik ekşi hamur 
750 gr tozşeker
½ limon
1 su bardağı sadeyağ

Hazırlanışı
Hamur yoğurt kıvamına gelinceye kadar suyla yumuşatılır. Zingilin özel tavası** içerisine sıvı yağ konulur. Yağ, kızgın hale gelince o yuvarlakların içine kepçeyle hamurlar dökülür ve pembeleştirilir. Diğer yandan tozşekerden şeker balı yapılır. Birkaç damla limon sıkılır. Kızaran zingiller soğumuş şeker bal ına atılarak servis tabağına al ınır.

*Komşu illerde züngül de denilir.
**Zingil tavası:Tabanında küçük yarım portakal şeklinde 7-8 adet çukurlar bulunan özel tava.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 09:51

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.