Kuymak

Malzemeler (3 Kişilik)
250 gr sadeyağ 
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker

Hazırlanışı
Sadeyağdan bir yemek kaşığı büyüklüğündeki parça ayrıldıktan sonra geri kalanı (arzu eden üzerine de ekleyebilir) tavaya konularak eritilir. Un ilâve edilip pembeleşinceye kadar iyice kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı şeker katılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince, içerisine geri kalan şeker konularak iyice karıştırılır (Arzu eden şekeri üzerine de ekleyebilir). Servis tabağına konulduktan sonra ayrılan yağ dağlanarak üzerine dökülür.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 09:56

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı