Şanlıurfa'da Göbeklitepe Cup 3 Açık Hava Okçuluk Yarışması Heyecanı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Göbeklitepe Cup 3 Açık Hava Okçuluk Yarışması Harran Üniversitesi BESYO bölümü sahasında start aldı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmada hedefler

12’den vuruldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Şanlıurfa Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Harran Üniversitesi’nin de destekleriyle 10 – 13 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Göbeklitepe Cup 3 Açık Hava Okçuluk Yarışması çok ve gençlerin yoğun ilgisiyle başladı.

Yarışmaya Türkiye genelinden 15 farklı ilden 280 sporcu, hakem ve antrenör katıldı.  Etkinlikte toplam 350 kişi yer alırken yarışmada sporcular, gösterdikleri performanslarla dikkatleri üzerine çekti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sporun ve gençlerin gelişimi için verdiği destek, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Sporcular kendilerine verilen desteklerin okçuluk sporunun geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurguladılar.

Etkinliğin finali ve ödül töreni Cumartesi günü yapılacak. Kapanış etkinliği, sporcular için unutulmaz bir deneyim olacak. Katılımcılar, Göbeklitepe Cup'un gelecek yıllarda da düzenlenmesini dört gözle beklediklerini dile getirdiler.

MURAT ALKAN, “AMACIMIZ OKÇULUK SPORUNU YAYGINLAŞTIRMAK”

Şanlıurfa Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Murat Alkan,” 2024 Göbeklitepe Cup 3 Açık Hava Okçuluk Yarışmasını bugün Şanlıurfa’da yapıyoruz. 10-13 Temmuz 2024 tarihinde ilk yıla oranla Şanlıurfa’da şu anda 280 sporcu yaklaşık 350 kişi idareci ve antrenör bu yarışmaya katılıyor. Yarışmaya 15 ilden katılım var. Ankara İstanbul Antalya Ordu Kayseri Maraş Diyarbakır Adıyaman, Gaziantep gibi illerden yoğun katılım var. Her geçen gün okçuluk sporuna olan ilgi artıyor. Buna bağlı olarak da sporcularımızın sayıları da artıyor. Amacımız okçuluk sporunu yaygınlaştırmak ve Şanlıurfa’da lisanslı sporcu sayısını artırmaktır.” Sözlerine yer verdi.

“METE GAZOZ’U ÖRNEK ALIYORUZ”

Türkiye’nin dört bir tarafından Şanlıurfa’ya gelen minik okçular okçuluk tarihinde 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası ile 2024 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olan adını dünya okçuluk tarihine altın harflerle yazdıran Mete Gazoz’u örnek aldıklarını belirterek yarışmalara sadece kazanma güdüsüyle değil eğlenme ve kişisel gelişim anlamında gördüklerini ifade ettiler.

Eklenme Tarihi: 10.07.2024 19:13

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı